Piknik faciası

Pikniğe giden ailenin bulunduğu cip dönüş yolunda uçuruma yuvarlandı. Kazada 5 kişilik aileden 3'ü öldü, 2 çocuk ise cipten fırlayınca ağaç dallarına tutunarak hayatta kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2015 Güncelleme 17 Kasım 2015, 00:00
Piknik faciası

İÇİNDEKİLER

Muğla Fethiye'de ailesiyle birlikte ilçedeki bin 900 metrelik Babadağ'a pikniğe giden oto elektrikçi Hüdai Karal'ın (48) kullandığı cip, dönüş yolunda 600 metrelik uçuruma yuvarlandı. Başka bir araçtaki arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine Jandarma, 112 Acil Sağlık ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile itfaiye sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, cipin yuvarlandığı sarp kayalıklı araziye, halatlar yardımıyla istasyon kurarak indi. UMKE, uçurumun yaklaşık 20 metresinde cipten fırlayan ve yaralı olan 12 yaşındaki Mert ile 13 yaşındaki Can Karal'ı halatlar yardımıyla ambulansın bulunduğu güvenli alana taşıdı. Buradaki ilk müdahalelerinin ardından özel bir hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Cipten fırlayan iki kardeşin ağaç dallarına tutunarak mucize eseri hayatta kaldığı belirlendi.

ANNE-BABA VE KIZLARI
UMKE ve itfaiye ekipleri, uçurumda sürücü Hüdai Karal ile eşi Gönül (35) ve kızları Azra'nın (10) cansız bedenlerine ulaştı. Cesetlerin bulundukları yerden çıkarılmaları için AKUT Fethiye ekibinden yardım istendi. Ekipler yaklaşık 6 saatlik çalışma sonucu anne, baba ve kızın cesetlerini çıkartarak güvenli bir bölgeye taşıdı. Hüdai Karal'ın Fethiye Sanayi Çarşısı'nda oto elektrikçilik yaptığı ve off road tutkunu olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Erdoğan CANKUŞ