'Hücre evinde' kendini patlattı

Gaziantep'de DAEŞ hücre evine yapılan operasyonda kendini patlatan 'canlı bomba'nın Ankara katliamını planlayan Halil İbrahim Durgun olduğu ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2015 Güncelleme 16 Kasım 2015, 00:00
’Hücre evinde’ kendini patlattı

İÇİNDEKİLER

Gaziantep Beylerbeyi Mahallesi'nde bir evde DAEŞ üyesi teröristlerin kaldığını belirleyen polis önceki gece eve operasyon düzenledi. Özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyon sırasında evde bulunan bir terörist üzerine bağladığı patlayıcılarla intihar saldırısı yaptı. 5 özel harekatçı yaralandı. Harabeye dönen evin banyosunda ise 2 kadın ile 3 çocuk bulundu. Kendini patlatan canlı bombanın ise Ankara'daki kanlı saldırının planlayıcısı olan muhasebeci Halil İbrahim Durgun olduğu ortaya çıktı. Evde yapılan aramada çok sayıda silah ve patlayıcı bulundu. Her yerde aranan Halil İbrahim Durgun'un, 'canlı bomba' olarak eylem hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

6 KADIN YAKALANDI
Adana'da ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DAEŞ'e katılmak için yabancı uyruklu kişilerin kente geldiği istihbaratı üzerine harekete geçti. Yapılan çalışma sonucunda Endonezyalı kadınların Seyhan ilçesindeki, bir otelde kaldıkları tespit edildi. Polis bu kişilere yer temin eden ve Suriye'ye geçişlerini sağlayacak olan İ.Ç ile birlikte 6 Endonezyalı kadını otelde yakaladı.