Kocanın nafaka zaferi

Mahkeme, küfürbaz eşinden boşanmak isteyen adamı haklı buldu. 6 yaşındaki kızının velayetini kazanan adam, eşini nafaka ve tazminata mahkum ettirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2015 Güncelleme 06 Kasım 2015, 00:00
Kocanın nafaka zaferi

İÇİNDEKİLER

ANTALYA'da geçimsizlik nedeniyle karşılıklı boşanma davası açan çift, tazminat ve nafaka talebinin yanı sıra, 6 yaşındaki çocuklarının velayetini de istedi. Mahkeme kadını 7 bin 500 TL maddi ve 5 bin TL manevi tazminata mahkum etti. Velayeti baba M.C.'ye veren mahkeme, çocuk için anne aleyhine de 2014 yılından geçerli olmak üzere aylık 100 TL nafakaya hükmetti. Yargıtay'ın onadığı karar, kesinleşti. M.C.'nin avukatı Muhammed Sincar, mahkemenin tazminat cezasını, annenin özellikle çocuğun yanında ve evde misafir varken günlük hayatta küfürlü konuşması, eşini misafirlerin yanında rencide etmesi gibi nedenlerle verdiğini söyledi. Avukat Sincar, kararı şöyle değerlendirdi:

EKONOMİK DURUMLARI EŞİT

"Annenin kızına ilgi göstermemesi, okul çağına gelmesine rağmen okula kaydetmemesi, uzun süreliğine babaya bırakması, mahkemenin kararında etkili oldu. Belki de ilk defa bu yaştaki bir çocuğun velayeti babaya verildi. Uygulamada genellikle babanın çok zengin olması, bakımını daha iyi üstleneceği örnekleri var. Ama bu olayda babanın ekonomik durumu anneyle aynı."