Şok ettiler

Doğan Medyası bu kez amacına ulaşamadı! Bağlama çalan Selahattin Demirtaş, "emanet oylarına" sahip çıkamadı! HDP; Nişantaşı, Etiler ve Bebek'teki sandıklarda büyük oy kaybına uğradı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2015 Güncelleme 03 Kasım 2015, 01:22
Şok ettiler

İÇİNDEKİLER

Aydın Doğan, Fethullah Gülen, Cumhuriyet ve Sözcü gazetesi 7 Haziran'dan önce HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a çalıştı! Demirtaş, Doğan'ın kanallarına çıkıp bağlama çaldı! "Cici çocuk" olarak tanıltıldı. Batı'da Türkiye partisi imajı verip Beyaz Türkler'den oy kapmaya çalıştı! Demirtaş, Aydın Doğan ve saz heyetinin desteğiyle 7 Haziran'daki seçimlerde Nişantaşı, Etiler ve Bebek'den oyları topladı.

BEŞİKTAŞ'TA ÜÇÜNCÜ PARTİ!
Ancak kanlı terör örgütü PKK'yı bir kez bile kınamayan Demirtaş, 1 Kasım'da büyük şok yaşadı! İstanbul'un bazı bölgelerinde partilerin bir önceki seçimde elde ettiği oy dağılımları değişti. AK Parti, İstanbul genelinde de yüzde 49.28 ile birinci parti olurken, CHP yüzde 30.58 ile ikinciliği, HDP yüzde 10.38 ile üçüncülüğü, MHP ise yüzde 8.63 ile dördüncülüğü elde etti. Şişli'nin Nişantaşı, Beşiktaş'ın Etiler ve Bebek semtlerinin de yer aldığı bazı bölgelerde 7 Haziran seçimlerine göre partilerin oy dağılımında da önemli değişiklikler yaşandı. Bir önceki seçimde Nişantaşı, Etiler, Bebek ve Esenyurt'ta oylarını yükselten HDP, bu bölgelerde 1 Kasım'da seçmen kaybetti. HDP, Şişli'de de hüsrana uğradı. HDP'nin, Şişli'de yüzde 16.09 olan oyu, 2.90'lık düşüşle yüzde 13,19'e geriledi. Bu bölgede ikinci oy kaybeden parti olan MHP de 7 Haziran'da aldığı 9.56'lık oy oranını koruyamadı. MHP bu bölgede yüzde 2.49'luk bir düşüş yaşayarak, seçmenin yüzde 7.07'sinden oy alabildi. Beşiktaş'ta 7 Haziran'da seçmenin yüzde 13.23'ünün desteğini alan HDP, 1 Kasım'da 2.40 oranında oy kaybetti. HDP, burada seçmenin yüzde 10,83'ünün oyunu alarak üçüncü parti olurken, MHP de bir önceki seçime göre yüzde 2.43 oy kaybıyla seçimi yüzde 6.40'lik bir oranla tamamladı.


7 Haziran'daki seçimde Demirtaş'a oy veren Beyaz Türkler, şampanya patlatmıştı. Etiler'deki Sanatçılar Parkı'nda toplanan grup, HDP'nin 7 Haziran'da aldığı yüzde 13 oy oranını böyle kutlamıştı.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran'da kalbini çaldığı Beyaz Türkler'i bu kez kaybetti! "Emanet oylar" bu kez Demirtaş'a gitmedi.