Elveda şampiyon!

Hayatını kaybeden eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, son yolculuğuna uğurlandı. 'Boğaz'ın Boğası' lakaplı Sam'ı sevenleri yalnız bırakmazken, cenazede gözyaşları sel olup aktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2015 Güncelleme 01 Kasım 2015, 00:00
Elveda şampiyon!

İÇİNDEKİLER

Milli gururumuz eski ağır sıklet şampiyonu Sinan Şamil Sam, önceki gün karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Türkiye, 'Boğaz'ın Boğası' lakaplı Sam'ın ölüm haberiyle sarsıldı. Hayatını kaybeden Sinan Şamil Sam için dün Ankada'daki 19 Mayıs Stadyumu Şefik Tetik Boks Salonu'nda tören düzenlendi.

BAŞINDAN AYRILMADI!
Ağır sıklet kategorisinde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk boksör olan Sam'ın cenazesine sevenleri yoğun ilgi gösterdi. Cenaze namazına Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özaba, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, eski halterci Halil Mutlu ve eski güreşçi Mahmut Demir de katıldı. Dünyaca ünlü boksörün eşi Funda ile kızları Defne ve Nilüfer, Sam'ın Türk bayrağına sarılı tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Sam'ın kızları, babasının fotoğrafının yer aldığı tişörtü giyerken, tabuttaki boks eldivenleri ve Ankaragücü atkısı da dikkati çekti. Törenin ardından Sam'ın cenazesi, Karşıyaka -Mezarlığı'na defnedildi.