Acı denizi

Yine mülteci, yine tekne faciası, yine çocuk kurbanlar... Dünya, Suriyeli mültecilerin dramına seyirci kalırken, dün 17'si çocuk, 57 mülteci Ege Denizi'nin karanlık sularına gömüldü. Birçoğu da kayboldu ...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2015 Güncelleme 31 Ekim 2015, 01:24
Acı denizi

İÇİNDEKİLER

Suriyeli mültecilerin trajedisi bitmek bilmiyor. Türkiye milyonlarca mülteciye kucak açarken, kapılarını kapatıp insanlık suçu işleyen Avrupa, yaşanan dramı görmezden gelmeye devam ediyor. Sadece dün meydana gelen facialarda, Ege Denizi çok sayıda mülteciye mezar oldu. Midilli Adasına geçmek isteyen 23 Suriyeli mülteci, önceki gece fiber bir tekneyle Ayvacık'tan denize açıldı. Ancak tekne alabora oldu. Sahil güvenlik ekipleri 19 mülteciyi kurtarmayı başardı.

CESET TARLASINA DÖNDÜ
Ekipler, yaşları 1 ila 4 arasında değişen biri kız 4 çocuğun cesedini denizden topladı. Didim'den Sawmos Adası'na geçmek isteyen 31 mülteci de teknelerinin batmasıyla karanlık sulara gömüldü. 29 mülteci balıkçılar ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, kaybolan biri 4 aylık bebek 2 kişi ise aranıyor.

FACİALAR PEŞ PEŞE GELDİ...
Yunanistan'ın Kilimli ile Kalalimnos adaları arasında ve Kardak kayalıklarının batısında 17 metrelik eski bir tur teknesi battı. Faciada, teknedeki 180 kişiden 12'si çocuk 19 kişi öldü, 23 kişi de kayboldu. 138 Suriyeli ise kurtarıldı. Rodos Adası açıklarında batan başka bir tekneden de 6 kişi kurtarılırken, 3 kişi kayboldu. Yunanistan sahil güvenlik ekipleri son 24 saatte Midilli ve Samos Adaları'nın açıklarında peş peşe yaşanan facialarda 21 mültecinin öldüğünü, onlarca mültecinin de kaybolduğunu açıkladı. Yaralı kurtarılan 15 çocuk, Midilli'nin çocuk hastanesine kaldırılırken, durumları ağır olan çocuklar ise askeri uçakla Atina'ya gönderildi. Kurtarılan 242 mülteci ise Midilli'deki kamplara yerleştirildi.

Ege Denizi, Suriyeli mültecilere mezar oldu. Başta AB ülkeleri olmak üzere tüm dünya, umut yolculuğu karanlık sularda biten yüzlerce mültecinin dramını yine görmezden gelmeyi başardı.



BİR TABUT 4 ÇOCUK
Balıkesir'in
Akçay sahilinden Midilli Adası'na gitmek için yola çıkan 23 Suriyeli'nin içinde bulunduğu fiber tekne fırtınada alabora oldu. Balıkçıların haber vermesiyle Sahil Güvenlik ekipleri yardıma koştu. Sudaki 19 umut yolcusu kurtarıldı. Yaşları 1 ila 4 arasında değişen, biri kız 4 çocuğun cesedine ulaşıldı. Ölen çocukların minik bedenleri tek tabuta konulup Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

BÜYÜK FARK
Mülteci krizinde Avrupa sınıfta kaldı. Macaristan sınırlarına dikenli tel çekerek mültecileri uzak tutarken, birçok Avrupa ülkesi kaba güç kullandı. AB ülkelerinin acımasızlığına karşın Türkiye, mültecileri şefkatle kucakladı. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise dün günah çıkardı: "Karaya vuran insan cesetleri değil, Avrupa medeniyetidir. Brüksel'deki toplantıda AB üyesi olarak utandım. Herkes problemi birbirine atıyordu." İngiliz aktör Benedict Cumberbatch da, Londra'daki 'Hamlet' oyununun ardından hükümete küfretti, seyirciden mültecilere yardım etmelerini istedi. Oyuncuyu az sayıda kişi alkışladı.

AVRUPA ACIMIYOR


TÜRKİYE KORUYOR