Dumanla haber hayatını kurtardı

İzmir'de 'korkusuzlar çetesi', işadamları ve esnafa korku saldı. Çetenin kurşunlayıp ormana attıkları genç otları yaktı. Yangına gelen ekipler kurtardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2015 Güncelleme 28 Ekim 2015, 00:00
Dumanla haber hayatını kurtardı

İÇİNDEKİLER

İZMİR polisi, cinayet ve gasp suçlarından aranan liderliğini Ali Kaya'nın yaptığı Korkusuzlar Çetesi'den 8 kişiyi adalete teslim etti. Gözaltına alınan zanlılar Ali Kaya ile Şahin Kaygusuz, Ramazan Alaca, Cem Cingöz, Sefer Akman, Salih İçmez, İzzet Karaman, Burhnan Berk Doğru tutuklandı. Çetenin, Bucaspor eski Asbaşkanı müteahhit Yaşar Yaralı'yı zorla alıkoyup 100 bin lira para istediği ve geçen Mayıs'ta ise Serkan Demirci adlı lokantacıyı müşterilerinin gözü önünde öldürdüğü belirlendi.

OTLARI TUTUŞTURDU

Bu arada, Kenan İnneci adlı gencin, çetenin elinden ilginç bir yöntemle kurtulduğu ortaya çıktı. İddiaya göre çete, yan bakma tartışması yüzünden İnneci'yi ormanlık alana götürüp tabancayla vurdu. Bacaklarından ve boynundan yaralanan İnneci, bayıldı. Çete üyeleri gencin öldüğünü düşünüp olay yerinden ayrıldı. Ancak saatler sonra kendine gelen yaralı genç, yürüyemeyince kurtulmak için çareler aradı. Yanında cep telefonu olmadığı için "Dumanla haberleşme" yöntemi aklına geldi. Çakmağını çaktı, biraz uzağına atttı. Sürünerek bir taşın arkasına saklandı. Otları tutuşunca yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye, yaralı genci bulup hastaneye kaldırdı.

Fatih ŞENDİL