Canlı bomba avı

Diyarbakır'da canlı bomba saldırısına hazırlanan terör örgütü DAEŞ'e büyük darbe indirildi. 17 hücre evine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kapıya yerleştirilen bomba nedeniyle 2 polis şehit olurken, 7 terörist etkisiz hale getirildi. 12 terörist ise sağ olarak ele geçirildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2015 Güncelleme 27 Ekim 2015, 01:42
Canlı bomba avı

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, bölgede kaos çıkarmak için terör eylemlerinin yapılacağı istihbaratını alan güvenlik güçleri harekete geçti. Merkez Kayapınar İlçesi'nde terör örgütü DAEŞ'e ait hücre evleri belirlendi. Bu evlerde saklanan teröristlerin, toplu taşıma araçları ve AVM'lere canlı bomba saldırısı yapacakları tespit edildi. Gelişme üzerine güvenlik güçleri, bir hafta süreyle bu evleri takibe aldı.


OKULLAR TATİL EDİLDİ...
Ve ekipler dün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında DAEŞ'e ait 17 hücre evine eş zamanlı baskın düzenledi. Bu sırada teröristlerin kapıya döşediği bombalar patladı. Kanlı saldırıda özel harekat polisleri Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit oldu. Patlamanın ardından hücre evinde bulunan teröristler, polislere ağır makineli otomatik silahlarla ateş açtı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine yoğun bir çatışma çıktı. Okullar tatil edilirken, polis, zırhlı araçlardan vatandaşlara evlerinden çıkmamaları yönünde anonslar yaptı. Evlerin bulunduğu mahalleye çıkan tüm sokaklar, kar maskeli özel harekât timlerince zırhlı araç eşliğinde tutuldu.


Diyarbakır'ın en önemli noktalarından olan Kayapınar İlçesi'nde dün sıcak saatler yaşandı. DAEŞ'li teröristlerin bulunduğu evlere baskın yapıldı. Çatışma alanını ise siyah dumanlar kapladı.

KURTULMUŞ: ÇOK ÖNEMLİ BİR GRUP
Tam 7 saat süren çatışma sonrasında 7 terörist ölü olarak ele geçirildi.
12 terörist de yakalandı. Hücre evlerinde bulunan patlayıcı malzemeler, uzaktan kumanda düzenekleri, silah ve el bombaları ile örgütsel dokümanlar incelenmek üzere emniyete götürüldü. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise "Çok önemli bir DAEŞ grubu etkisiz hale getirilmiştir" dedi.


ŞEHİT ATEŞİ YAKTI
Diyarbakır'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyonda polis memurları Sadık Özkan (25) ile Gökhan Çakıcı (22) şehit oldu. Çorum Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan baba Ergin Çakıcı, oğlunun şehit olduğu haberini görevi sırasında aldı. Şehidin Akkent Mahallesi'ndeki evi, acı haberle doldu, taştı. Anne Nurgül Çakıcı'yı yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit Çakıcı'nın, Tunceli'de kendisi gibi özel harekat polisi olan ağabeyi Ersin Çakıcı'nın bir hafta önce eşi doğum yaptığı için izinli olarak Çorum'a geldiği öğrenildi. Şehit Çakıcı, gözyaşları arasında toprağa verildi. Sadık Özkan'ın şehit haberi ise baba ocağı Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'ne ateş gibi düştü. Baba Hacı Bayram Özkan ve anne Kadriye Özkan, oğullarının şehit haberiyle yıkıldı. Şehit Sadık Özkan'ın bekar olduğu, iki yıl önce Diyarbakır'da göreve başladığı öğrenildi.