Dağıttık

Güvenlik güçleri, kanlı örgütün 'ulaşılamaz' dediği zirveleri de ele geçirdi. İkiyaka Dağları'nda bulunan Doski Vadisi'ndeki terör üssü yerle bir edildi. Ağrı Dağı'ndaki Korhan Yaylası'nda yer alan PKK'nın sözde karargahı ortadan silindi. Böylece teröristlerin sınırı geçtiği rotalar etkisiz hale getirildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2015 Güncelleme 26 Ekim 2015, 02:13
Dağıttık

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'ya geçit vermedi. Silopi, Yüksekova, Cizre, Lice, Varto, Silvan, Nusaybin gibi ilçelerde PKK desteğiyle öz yönetim ilan edilirken güvenlik güçleri uzun soluklu operasyonlarla bu merkezlerdeki terör unsurlarını ev ev, sokak sokak temizledi. Şehirdeki teröristler etkisiz hale getirilirken dağlara kaçan teröristler de unutulmadı! PKK'nın özellikle sınır geçişi yaptığı başlıca noktalar olan Beytüşşebap, İkiyaka Dağları ve Ağrı Dağı'nı hedef alan güvenlik güçleri terör örgütüne çok ağır darbeler indirdi.

BOMBALAR ELLERİNDE PATLADI
PKK elebaşlarının "Çıkılamaz, ulaşılamaz" dediği noktalardan Beytüşşebap'ta Kaymakam Kadir Güntepe ve güvenlik güçleri bu zirvelerde poz verdi. Daha sonra sürekli hedef alınan Dağlıca'nın güvenli noktaya çevrilmesi için İkiyaka Dağları hedef alındı. Doski Vadisi'ndeki operasyonda PKK'nın ana üs olarak kullandığı mağaralar yerle bir edilirken çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi. Ayrıca teröristlerin geçiş yolu olarak kullandığı bu güzergah, kullanılamaz hale getirildi.


İKİYAKA DAĞLARI DOSKİ VADİSİ : Komandolar, geçtiğimiz hafta İkiyaka Dağları'ndaki Doski Vadisi'ne girdi. Hainlerin mağaralarını tek tek yok etti.

16 SIĞINAK İMHA EDİLDİ
Güvenlik güçleri, PKK'ya son darbeyi ise Ağrı'da indirdi. Iğdır ve Ağrı'da saldırı yaptıktan sonra Korhan Yaylası'na kaçan teröristlerin hedef alındığı operasyonda Jandarma Özel Harekat ve komando birlikleri terörist avı yaptı. Aral-7 isimli operasyonda Korhan Yaylası'nda terör örgütünün ana barınma merkezi de dahil 16 sığınak ve barınak imha edildi. Böylelikle geçmişte uçakların vurmakta güçlük çektiği PKK'nın en önemli dağ merkezleri tek tek temizlenmiş oldu. Bölgede operasyonların süreceği belirtildi.


AĞRI DAĞI KORHAN YAYLASI: Ağrı Dağı'ndaki Korhan Yaylası'nda 16 terör yuvası etkisiz hale getirildi.

AKÜDEN MUTFAK TÜPÜNE KADAR!
Hainlerin imha edilen sığınaklarında tonlarca gıda maddesi un, pirinç, bulgur, makarna, konserve, şeker, çay, salça ile birlikte Kalaşnikof ve makineli tüfeklere ait çok miktarda mühimmat ele geçirildi. Ayrıca güvenlik güçlerine karşı el yapımı patlayıcı olarak kullanılmak amacıyla bazıları hazırlanmış LPG ile dolu 75 mutfak tüpü, 500 litre benzin, 10 akü, çok miktarda temizlik malzemesi ve örgütsel doküman bulundu.