ODTÜ baltaladı

Gezi olaylarının büyük destekçisi ODTÜ'lü gençlerdi. Ancak üniversite yönetimi öğrencilerini dinlemedi! TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü binasının arkasındaki onlarca ağaç kesildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2015 Güncelleme 24 Ekim 2015, 01:07
ODTÜ baltaladı

İÇİNDEKİLER

Ağaç düşmanı Aydın Doğan'a şimdi de üniversite eklendi. Gezi olaylarından desteğini esirgemeyen Ortadoğu Teknik Üniversitesi, öğrencilerini dinlemedi. Geçen yıl Eymir Gölü kenarında restoran yapmak için 95 ağacı kesen ODTÜ yönetimi yine harekete geçti. Rektörlük bu sefer de TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü binasının hemen arkasında, tel örgülerle çevirdiği ormanlık alanın içerisindeki onlarca ağacı kesti.

YENİ BİNA MI YAPILACAK!
İddiaya göre iş makinelerinin de bulunduğu yere üniversitenin yeni bir bina inşa etmeyi planladığı öğrenildi. Ancak üniversite yönetiminden konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. ODTÜ'de Aralık 2014'te yapılan ağaç katliamı ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in attığı tweetler sonucu ortaya çıkmıştı. Gökçek'in uyarısı ile son anda fark edilen katliamın ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, "ODTÜ yönetimi ağaç kesimi için Ankara Orman Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Ancak kesim yapabilmesi için herhangi bir izin verilmedi" ifadelerini kullanmıştı.



ODTÜ yönetimi TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nün bahçesindeki ağaçları kesti. O alandan geriye ise sadece kökler kaldı.

Aykut GÖREN