Vicdanlar çivilendi

Safranbolu'da yaşanan vicdansızlık pes dedirtti. Güvercinlerin soğuk havalarda sığındığı Kazdağlı Camii'ne konmasınlar diye çivi çakıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2015 Güncelleme 19 Ekim 2015, 00:44
Vicdanlar çivilendi

İÇİNDEKİLER

Karabük Safranbolu ilçesinde akıllara durgunluk veren bir vicdansızlık ortaya çıktı! Tarihi Kazdağlı Camii'nin pencerelerinde bulunan ve özellikle güvercinlerin soğuk ve yağmurlu günlerde konmaları için yapılan tüneklere, kuşlar kondukları yeri kirletmesin diye çivi çakıldı.

'TARİHİMİZDE YERİ YOKTUR'
Caminin camlarına güvercinlerin kendilerini ve yavrularının korunması için yapılan kuş tüneklerine çivi çakılması tepkilere neden oldu. Çirkin olayın kim tarafından yapıldığı merak konusu olurken, güvercinlerin buraya konup pislediği için yapıldığı söylendi. Vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi. Ali D. adındaki bir vatandaş, "Ecdatlarımız evlerimizin köşelerine kuş yuvaları yapmışlar, sadece güvercinler konup pislediği için bu tüneklere çivi çakılmış. Önümüz kış, soğuk ve yağmurlu günlerde hayvanlar buraya gelerek korunuyorlardı. çiviler sayesinde konamıyorlar, hangi vicdansız yaptı" diyerek isyan etti.

Ali Faik ATAY