Ölümcül uyku

Ölümcül uyku Uyku apnesine yakalanan Hasan Karayoluk ölüp ölüp dirildi. Her gece 480 kez nefesi kesildi. Direksiyon başında da 7 kez trafik kazası geçirdi. Ölümle burun buruna yaşayan genç adam, hastalığına çare bulunmasını istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2015 Güncelleme 19 Ekim 2015, 01:35
Ölümcül uyku

İÇİNDEKİLER

Ankara'da yaşayan Hasan Karayoluk (42), horlama, burun tıkanıklığı, gündüz gözü açıkken uyuya kalma, yorgun uyanma gibi sorunlarıyla boğuşuyordu. Uyuya kaldığı için 7 kere trafik kazası geçirdi. Her seferinde ölümden dönen adam, bu şikayetler nedeniyle doktora gitti. Uyku testi yapılan Karayoluk'un bir gecede uyku sırasında 480 kez solunumunun durduğu ortaya çıktı. Uyku Apnesi teşhisi konuldu. Sabahları hiç uyumamış gibi yorgun hissettiğini belirten genç adam, "Gözüm açıkken bile içim geçiyordu. Sık sık unutkanlık, başımda uyuşukluk oluyordu" dedi. Tedavinin olumlu gittiğini söyleyen adam durumunda iyileşme olduğunu ve bittiğinde iyileşeceğini kaydetti. Karayoluk'un tedavisine ilişkin bilgi veren Dr. Mansur Sezginer, bu tür hastalarda dikkat dağınıklığı, gündüz uykululuk hali, trafikte, kırmızı ışıkta ve oturduğu yerde uyuya kalma gibi problemlerin sıklıkla gözlendiğini belirtti.

'KALP KRİZİ RİSKİ VAR'
Hastaların, trafik kazalarının yanı sıra ev ve iş yerlerinde de küçük çaplı kazalar geçirebildiğine dikkat çeken Dr. Sezginer, "Hastalarda hipertansiyon, şeker hastalığı, obezite, kalp ritim bozukluğu, kalp krizi ve inme olabilir. Hastanın uykuda kullanması için basınçlı oksijen veren CPAP denilen bir cihaz kullanmasını öneriyoruz. Bu sayede hastaya dışarıdan destek oksijen gelir ve uyku bölünmez"