Kahramanlara veda

Türkiye dün bayraklara sarıldı. Dağlıca, Iğdır, Tunceli ve Mardin'de şehadet şerbetini içen kahramanlarını son yolculuğuna uğurladı. Şehitlerini vatan toprağına emanet eden onbinlerce kişi, kalleşlere öfkeyle haykırdı: Şehitler ölmez, vatan bölünmez...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2015 Güncelleme 10 Eylül 2015, 01:56
Kahramanlara veda

İÇİNDEKİLER

Türkiye, ard arda yaşanan şehit haberleriyle sarsıldı. Iğdır'da PKK'lı kalleşlerin yola döşediği bombalı tuzak sonucu şehit olan 13 kahraman polis, gözyaşları arasında uğurlandı. Şehit polislerden Fehmi Şahin ve Ali Koç için Ankara'daki Kocatepe Camii'nde tören yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve kuvvet komutanları katıldı. Gül'ün korumalığını da yapan Fehmi Şahin'in naaşı birlikte görev yaptığı arkadaşları tarafından taşındı. Şahin geride 11 yaşındaki oğlu Yağız'ı, eşi Çiğdem Şahin'i ve annesi Nezahat Şahin'i bıraktı. Ali Koç'un emaneti ise henüz 1,5 yaşında olan kızı Amina'ydı.

BABA ACI
Iğdır'daki hain saldırıda şehit düşen polis memurları İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt ile Tunceli'de kızı Hatice Özkara'nın (25) gözleri önünde PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen özel hareket polisi Kadri Özkara'nın cenazeleri Adana'da defnedildi. Babası gözleri önünde şehit düşen ve hain saldırıdan yaralı olarak kurtulan Hatice Özkara ise biricik babasını asker selamıyla uğurladı.

YİNE HAİNLİK: 1 POLİS ŞEHİT
Tunceli
'de kent merkezine sızan PKK'lı teröristler, polis lojmanlarının güvenlik noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. İlk ateşte yaralanan polis memuru Aydın Nazillioğlu hastanede şehit oldu. Yaralanan polis memurları Hakan Çalışkan ve Sefa Arı ile sivil vatandaş Sanem Gündüz, Elazığ'daki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

SON SARILIŞ
Hakkari Dağlıca'daki hain saldırıda şehit düşen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, yaklaşık 50 bin kişinin duaları ile Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde ayakta durmakta zorlanan şehit Yarbay Çelikcan'ın doktor eşi Gaye Çelikcan, eşinin tabutuna sımsıkı sarıldı, fotoğrafını ise bir an olsun elinden bırakmadı. Törene katılan on binlerce kişi hep bir ağızdan "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye haykırdı.

Doktor Gaye Çelikcan, eşinin naaşının taşındığı ambulansa bindi. Ebediyete yolculuğunda ona son kez eşlik etti. Gözyaşlarını içine akıtıp evinin direğini vatan toprağına verdi.

'UĞURLAR OLSUN EVLAT'
Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki kalleş saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız Antalya'da, Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru ise Çanakkale'de defnedildi. Şehit Yıldız'ın babası, yavrusunun fotoğrafına sarılıp "Uğurlar olsun evlat" dedi.

ŞEHİDE KÜRTÇE AĞIT!
Iğdır'da şehit düşen polislerden Haluk Varlı için dün Van'da tören düzenlendi. Kürtçe ağıtlar göğe yükseldi. Baba Yusuf Varlı'nın "Ağlamayın, oğlum şehittir" sözleri herkesi kahretti. Şehit eşi Gül Varlı ise "Beni bırakma" diye feryat etti.

'YILDÖNÜMÜMÜZDÜ'
Gözyaşının
diğer adresi Yozgat'tı. Iğdır'da şehit olan Adem Cankurtaran (31), Osmanpaşa Köyü'nde defnedildi. Şehidin eşi İtibar Cankurtaran, "Ademim. Evlilik yıldönümümüzde yapılır mı bu" diye ağladı.

İKİ OĞLU YETİM KALDI
Bolu
da dün şehidine ağladı. Iğdır'daki kanlı pusuda şehit düşen polis Yaşar Doğançay (30) için memleketi Bolu'da tören düzenlendi. Gülistan Doğançay, çocukları Ömer (2) ve 5 aylık Ahmet'le şehit eşini uğurladı.