Yürek yakan veda

Diyarbakır ve Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit düşen 3 polisten geriye gözü yaşlı aileleri kaldı. Özellikle şehit kızları Meyra Narin'in hıçkırıkları, Ece Gılıç'ın "Neredesin baba" feryadı yürekleri dağlad

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2015 Güncelleme 01 Eylül 2015, 00:52
Yürek yakan veda

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde görev yaptıkları sırada kimliği belirlenemeyen bir teröristin uzun namlulu silahla yaptığı saldırı sonucu şehit olan trafik polisleri Ahmet Gılıç (38) ve İlker Narin (31) ile Şırnak'ta polisevine düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Yılmaz Dikmen (44) için dün ilk tören Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlendi. Tören sırasında Ahmet Gılıç'ın eşi Akile, 13 yaşındaki kızı Ece Gılıç ve şehit polis İlker Narin'in eşi Emel Narin gözyaşı döktü. Ahmet Gılıç'ın kızı Ece ise, "3 aydır babamı görmüyorum, neredesin baba ? Babamı bana geri verin" diyerek ağladı. Ece'nin annesi ise kızını "Kızım dik duracaktık, ağlama" diye teskin etmeye çalıştı.

DİMDİK AYAKTAYIZ
İlker Narin'in cenazesi, memleketi Kastamonu'ya getirilirken, havalimanında şehidin 1,5 yaşındaki kızı Meyra'nın ağlaması, protokol üyeleri ve vatandaşları duygulandırdı. Şehidin annesi Elife Narin, gazetecilere seslenerek, "Kalleşlere inat dimdik ayaktayım. Beni çekin, biz yandık, başkaları da yanmasın" dedi. Şehit Dikmen'in cenazesi Kırıkkale'ye, şehit Narin'in cenazesi Kastamonu'ya, şehit Gılıç'ın cenazesi de İzmir'e uğurlandı.

Hüseyin KAÇAR