Paranıza talibim

Facebook'ta kendini astsubay olarak tanıtıp genç kızın gönlünü çeldi. Bir alışveriş merkezinde üniforma ile romantik bir evlenme teklifinde bulundu. Evlilik hazırlığı için deyip 4 bin TL aldı ve sırra kadem bastı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2015 Güncelleme 07 Ağustos 2015, 00:00
Paranıza talibim

İÇİNDEKİLER

Adana'da bir kamu kurumunda devlet memuru olan İpek İ. (22), sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Ahmet Ertürk (24) ile tanıştı. Ahmet Ertürk, bir süre internet üzerinden sohbet ettiği genç kıza Gaziantep'te astsubay olduğunu söyledi.
Yaklaşık 1 ay arkadaş olarak görüştükten sonra genç kıza, "Seni seviyorum" diyen Ertürk, yüz yüze görüşmek istediğini söyledi. Adana'ya gelen Ahmet Ertürk., genç kıza aşık olduğunu açıkladı. İpek İ. de sevgili olmayı kabul etti.

TUZAK SERANOMİ
Yaklaşık 3 ay sevgili kaldıktan sonra Ahmet Ertürk, tekrar Adana'ya gelerek genç kıza romantik bir evlenme teklifi seranomisi ayarladı. Her şeyin inandırıcı olması için Ahmet Ertürk, astsubay kıyafeti giyip, beline silahını da takıp genç kızı bir alışveriş merkezine çağırdı.
Astsubay bu arada video ve fotoğraf çekimi de yaptırdı. Bir süre sonra alışveriş merkezine gelen genç kızın omuzuna dokunduktan sonra üniforma ile kızın önünde eğilip evlenme teklifinde bulunan Ahmet Ertürk, tek taş yüzük çıkartarak genç kızın parmağına taktı. Alışveriş merkezinde bu anı gören herkes çifti alkışlayarak kutladı. İpek İ. evlenme teklifini kabul ederken, damat adayı da bu anları sosyal paylaşım sitesinde yayınladı. Bu görüntüleri gören Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir askerin üniforma ile evlenme teklifi yapmayacağını düşünerek durumdan şüphelendi. Ertürk, genç kızdan evlilik hazırlığı için 4 bin lira para aldı.

4 KIZI DAHA MAĞDUR ETTİ
Nişanlısına parayı verdikten sonra bir daha kendisine ulaşamayan genç kız, dolandırıldığını düşünerek polise başvurdu.
Polis evlenme teklifinden şüphelendikleri için konuyu takip ettiklerini söyleyerek, Ahmet Ertürk'ü aramaya başladı. Polis, kısa sürede zanlının Gaziantep'te olduğunu belirledi. Yakalanan sahte astsubayın evlenme teklifiyle 4 genç kızı daha dolandırdığı belirlendi. İpek İ. ise, "Sevdiğim kişi tarafından dolandırıldım, psikolojim bozuldu. Bunu unutmaya çalışıyorum, tedavi görüyorum" dedi.

Murat KARAMAN

1- Evlenme teklifi etti


2- Tektaşı taktı




3- Alnından öptü



4- Muradına erdi