Tulu'ya son veda

Sabah yazarı Tulu Gümüştekin, son yolculuğuna uğurlanırken tabutunu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Kaan Terzioğlu omuzladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2015 Güncelleme 04 Ağustos 2015, 01:59
Tulu’ya son veda

İÇİNDEKİLER

Yazar, avukat ve başarılı bir iş kadını olan Tulu Gümüştekin (47), son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurlandı. Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, Sardunya Adası'nda tatildeyken kaybettiği eşinin tabutunu taşırken, adeta hayatının en ağır yükünü omuzladı. Tabuta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da omuz verdi. Sabah yazarı Tulu Gümüştekin'in cenaze namazı, Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılındı. Cenazeye saat 17.00'de Ankara'dan İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Hanım da katıldı.

EN AĞIR YÜKÜ OMUZLADI
Törende, bakanlar, AK Parti Milletvekili Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, AVEA Ceo'su Erkan Akdemir, işadamları ve Gümüştekin'in yakınları hazır bulundu. Erdoğan, Kaan Terzioğlu'na başsağlığı diledikten sonra cenaze namazında yer aldı. Namaz sonrası Erdoğan, Terzioğlu ile birlikte Gümüştekin'in tabutunu bir süre taşıdı. Uzun süredir karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Gümüştekin'in İtalya'da tatildeyken ölmesi üzerine büyük üzüntü yaşayan eşi Kaan Terzioğlu, "Burası cennet derdi. Cennete gitti. Tulu'mu kaybettim" diyerek duygusal bir mesaj paylaşmıştı. Terzioğlu'nun törende de güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Tulu Gümüştekin gözyaşları arasında Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ÖDÜLLÜ KADINI
DÜNYA Ekonomik Forumu (World Economic Forum) tarafından "Geleceğin 100 Global Lideri" ödülüne layık görülen Tulu Gümüştekin, Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde özellikle AB ve dış politika konularında makalelere imza atmıştı. Gümüştekin, 1991 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1999'da kendi şirketi CPS'i (Corporate and Public Strategy Advisory Group) kuran Tulu Gümüştekin, merkezi Brüksel'de olmak kaydıyla, İstanbul ve Washington D.C.'de CPS'in ofislerini açtı. Avrupa ve ABD'de birçok derneğin üyesi olan Gümüştekin, 2001'de "yılın en başarılı iş kadını" seçilmişti.