Kalbimize Ağrı düştü

Kalleş PKK'nın son hedefi Ağrı'daki Karabulak Karakolu oldu. Gece 3'te 2 ton bomba yüklü traktörün patlatılması sonucu 2 asker şehit oldu, 5'i ağır 31'i ise yaralandı. Patlamanın şiddetinden çevre halkı deprem oluyor zannetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2015 Güncelleme 03 Ağustos 2015, 01:12
Kalbimize Ağrı düştü

İÇİNDEKİLER

PKK kalleşliğinin son hedefi Iğdır- Doğubayazıt Karayolu üzerinde bulunan Ağrı Dağı eteklerindeki Karabulak Jandarma Karakolu oldu. Yaklaşık 2 ton patlayıcıyı yükledikleri traktörle saat 03.00 sıralarında Karabulak Jandarma Karakolu önüne gelen PKK'lı teröristler, patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamanın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla karakol ateş altına alındı.

AĞRI DAĞI'NA KAÇTILAR
Kulakları sağır eden patlamayla birlikte Jandarma Karakolu harabeye döndü, traktörün parçaları yüzlerce metre uzaklıktaki evlere de isabet etti. O sırada karakolda nöbette olan askerlerden 2'si şehit oldu, 5'i ağır 31 asker de yaralandı. Patlamada yüzlerce metre uzağa fırlayan parçaların isabet ettiği evlerde, köylülerden de hafif yaralananlar oldu. Sağlık ekiplerinin karakola ulaşmasını engellemek için karayoluna pusu kuran PKK'lı teröristler, takviye güçlerin gelmesiyle birlikte gecenin karanlığından yararlanarak Ağrı Dağı'na doğru kaçtı.

AĞIR YARALILAR ERZURUM'A
Çevredeki güvenlik birimlerinden sevk edilen takviye birlikler hemen yol güvenliğini sağladı ve yaralılar ambulanslarla Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olanlar, askeri helikopterlerle Erzurum'a nakledildi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada ise "İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıları şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, yüce milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON
Olay sonrası bölgeye çok sayıda zırhlı ekip sevk edilirken, polis ise Karabulak Köyü'nde giriş çıkışları kapatarak geniş çaplı operasyon başlattı. Ağrı Dağı'na kaçtığı tespit edilen teröristleri aramak için yapılan operasyon dağın eteklerinde yoğunlaştırıldı. Helikopterler ve İnsansız Hava Aracı da operasyona destek verdi.