En acı bayram

Vahşice öldürülen Özgecan Aslan, ailesi tarafından mezarı başında anıldı. Özgecan'sız ilk bayramı yaşayan aile, mezarlıkta gözyaşlarına boğuldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2015 Güncelleme 18 Temmuz 2015, 00:29
En acı bayram

İÇİNDEKİLER

Bayram ne yazık ki, herkese mutluluk ve sevinç getirmiyor. Sevdiklerini kaybedenlerin yaşadığı acı, bayramlarda daha bir katmerleniyor, yürekleri çok daha fazla yakıyor. Özgecan Aslan'ın ailesi de evlatlarından ayrı geçirdikleri ilk bayramda acıya boğuldu.

TÜM TÜRKİYE KAHROLDU
Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 günü tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste feci şekilde öldürülen Özgecan Aslan, tüm Türkiye'yi kahretti. Cinayetin ardından öfke ve tepki çığlıkları yükseldi. Özgecansız ilk bayramı yaşayan Aslan ailesi dün sabah Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki kızlarının mezarını ziyaret etti. Songül-Mehmet Aslan çifti, Özgecan'ın ablası Beste ve kardeşi Barış Ali'yi de yanlarına alarak, genç kızın mezarı başında dua etti. Hüzün ve acının hakim olduğu ziyarette duygusal anlar yaşanırken, çok sayıda vatandaş da aileyi yalnız bırakmadı. Gözyaşlarının sel olduğu ziyarette Özgecan'ın mezar taşının olmaması dikkat çekti. Kızlarının mezarını çiçeklerle süsleyen Aslan ailesi, bir süre mezarı düzenleyip dualar etti. Mezar başında sürekli gözyaşı döken acılı anne ve baba, kızlarına 'Özgecanım' diye seslendi. Bazı vatandaşlar Özgecan'ın mezarına şeker bırakırken, bazıları da aileye başsağlığı dileyerek destek verdi.