Ömer'i kurtaralım

Akciğerine fıstık parçası yapışan Ömer Baran, beyin felci geçirdi. Çeşitli yağ karışımıyla oğlunu hayata döndürmeye çalışan baba, yardım istedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2015 Güncelleme 16 Temmuz 2015, 00:17
Ömer’i kurtaralım

İÇİNDEKİLER

MUŞ'ta İngilizce öğretmeni olan Behzat Yel, 4 Mayıs'ta oğlu Ömer Baran Yel'e (2) küçük bir fıstık parçası verdi. Fıstığı yerken topa vurmak isteyen Ömer, bir anda babasının kucağına düştü. Şaşıran baba, oğlunu Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Oradan helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne götürüldü. Akciğerine yapıştığı belirlenen fıstık parçası ameliyatla çıkarıldı. Ancak beyin felci geçiren minik yavrunun bilinci açılmadı. Yürüme, hareket, öksürme ve yutkunma gibi tüm fonksiyonlarını kaybetti. Şimdi ailenin evde tedavisine devam ettiği minik yavru, sadece gözlerini açabiliyor, sürekli kasıldığı için ağlıyor.

ÇEŞİTLİ YAĞLARLA TEDAVİ
Gittikleri hastanede "yapılacak bir şey yok" denilerek eve gönderilen Ömer için baba Behzat Yel ve annesi, aktardan çeşitli yağlar alarak vücuduna masaj yapmaya başladı. Tıpkı "Lorenzo'nun Yağı" adlı filmdeki gibi minik yavruları için çareler aradı. Baba Yel, "Masaj yapınca kasılmaları azalıyor, daha az ağlıyor yavrum" dedi. Maddi yardım istemediğini belirtti. Oğlunun GATA'da veya yurt dışında tedavi görmesi için yetkililerden yardım talep etti.

LORENZO'NUN YAĞI
Yaşanmış bir öyküden alınan 1992 yapım tarihli filmde, anne ve babanın ALD'ye yakalanan oğulları Lorenzo Odone'yi ölümden kurtarmaları konu ediliyor. Doktorların "Çare yok" dedikleri Lorenzo'yu kurtarmak isteyen baba Augusto, hastalıkla ilgili makaleleri okuyarak bilgi ediniyor. Araştırma sonunda beyindeki zararın, kandaki tehlikeli yağ asitlerinden kaynaklandığını keşfediyor. Ve oğlunun ömrünü uzatıyor.