Acı SARMAlı

Günlük 30-40 liraya asma yaprağı toplamak için sahur vakti açık kamyonet ile yola çıkan tarım işçilerinin aracıyla süt toplama tankeri çarpıştı. Tarım işçilerinden 13'ü kadın 15 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2015 Güncelleme 07 Temmuz 2015, 00:00
Acı SARMAlı

İÇİNDEKİLER

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Çökelek Köyü'nde yaşayan kadınlar, her yıl belirli dönemlerde üzüm bağlarına asma yaprağı toplamaya gidiyordu.
Topladıkları yaprakların kilogramını 1.5 liradan satarak günde ortalama 40-50 lira kazanan kadınlar, bu yıl da yaklaşan bayram öncesi masraflarını çıkarmak için yine yaprak toplamaya başladı. Köylülerden 2 çocuk babası Seydi Aydın, dün sabah iftardan sonra köyün kadınlarını yaprak toplamaya götürmek için yine kamyonetinin kasasına doldurdu. Araçta eşi Ayşe Aydın, kayınvalidesi Kezban Uysal, henüz 6 ay önce oğluyla evlendirdiği gelini Nesrin Aydın ve gelininin annesi Ayşe Aydın da vardı. 14'ü kadın 15 kişi, gün ağarırken kamyonetin kasasında yola çıktı. Sabah erken saatte olduğu için hiçbir denetim olmayan yolda 15 kilometre giden kamyonet, Gölmarmara ilçesine bağlı Hacıveliler Köyü'ne varmak üzereydi.

SÜRÜCÜSÜ UYUYAN TANKER
Aynı saatlerde Balıkesir'deki bir fabrikada çalışan Ercan İ., köylerden tankerle süt toplamaya gelmiş, kestirme olduğu için de bu yolu kullanıyordu.
Ancak uykusuz direksiyon başına geçen Ercan İ., Hacıveliler girişinde uyudu. Şerit ihlali yapan tanker de karşı yönden gelen işçi kamyonetine çarptı. Tankerin altında kalan ve 50 metre sürüklenen kamyonet hurdaya dönerken, sürücü Seydi Aydın (52), eşi Ayşe Aydın (47), kayınvalidesi Kezban Uysal (67), gelini Nesrin Aydın (28), gelininin annesi Ayşe Aydın, Durdane Kaya (40), lise öğrencisi oğlu Burak Kaya (15), Kezban Uysal (67), 4 çocuk annesi Zeynep Uysal (32), kardeşi 2 çocuk annesi Ümmühan Uysal (30) ile 2'şer çocuk annesi olan Ümmühan Demirkol (38), Ayşe Yaşar (40), Fadime Orhan (48), Zeynep Zengin (35), Yıldız Öztürk (41) ve Zekiye Çetin (54) kaza yerinde öldü. Kaburgaları kırılan Gülderen Kılınç (55) ise şans eseri yaralı kurtuldu. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan tanker sürücüsü Ercan İ., olay yerinden kaçtı. Bir süre sonra ise Salihli'de jandarmaya teslim oldu.

Emre SAÇLI-Kenan MOLLA