Boğaz'da esrarengiz kaza

İstanbul Boğazı'nda sürat teknesi tarihi yalıya çarptı; kaza şans eseri ucuz atlatıldı. Teknedeki 3 kişiden 1'i kurtuldu, 2 kişi kayboldu. Vatandaşların kaza öncesi patlama sesi duyduklarını söylemesi akılları karıştırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2015 Güncelleme 29 Haziran 2015, 00:00
Boğaz’da esrarengiz kaza

İÇİNDEKİLER

HER gün onlarca geminin geçiş yaptığı İstanbul Boğazı yeni bir kazaya daha sahne oldu. Tüm önlemlere rağmen güvenli geçişin tam olarak sağlanamadığı Boğaz'daki son kaza yürekleri ağıza getirdi. Kazada bir sürat teknesi kontrolden çıkarak tarihi yalının iskelesine çarptı. Çarpmanın etkisiyle alabora olan tekneden bir kişi yüzerek sahile çıktı. İki kişi ise kayboldu.

YÜZEREK KIYIYA ÇIKTI
Olay, saat 04.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul Boğazı'nda ilerleyen içinde 3 kişinin olduğu belirtilen sürat teknesi, Anadolu Hisarı açıklarında kontrolden çıkarak Tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın iskelesine çarptı. Ağır hasar gören tekne Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) altında kısa süre içerisinde alabora oldu. Teknede bulunan 33 yaşındaki Cengiz Korkmaz yüzerek Boğaz'ın Beykoz tarafında bulunan bir restoranın iskelesine çıktı. Alkollü olduğu öğrenilen Korkmaz, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kaza sırasında teknede olduğu belirtilen iki kişinin bulunması için çalışma başlatıldı.

PATLAMANIN SEBEBİ NE?
Patlama sesi duyduklarını ifade eden vatandaşların ihbarları üzerine bölgeye Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik Ekipleri sevk edildi. Ekipler Boğaz'da kaybolan iki kişiyi bulmak için denizde geniş çaplı arama başlattı. Aramalar devam ederken, patlama sesi akıllarda soru işaretleri bıraktı. Yaşananların kaza olup olmadığı Emniyet yetkililerinin çalışmaları sonrasında netleşecek.

Emir SOMER