Yuvarlak hesap

Yılda 10 milyon liraya yakın geliri olan Ersin Özince, patates ve domates fiyatını pahalılığa örnek gösterdi. "Burjuvayım ama alım gücüm düştü" diye isyan etti Bu sözleri "Dalga mı geçiyor" dedirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2015 Güncelleme 26 Haziran 2015, 00:50
Yuvarlak hesap

İÇİNDEKİLER

Son günlerde, işadamları ve yüksek gelirli yöneticiler, sadece eleştiri yapmış olmak için ilginç sözler etmeye başladı. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç'un "Çocuklarımın geleceğinden endişeliyim" sözlerinin ardından, benzer bir açıklama da İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince'den geldi. Özince, bir gazeteye verdiği röportajda, adeta kendisi için "Vah vah" dedirtti!

'ALIM GÜCÜM DÜŞTÜ'
İş Bankası'ndaki görevinin dışında 6 ayrı yerde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği de yapan Özince, yılda 10 milyon liraya yakın para alırken domates ve patates fiyatlarını, hayat pahalılığına örnek gösterdi. Son aylarda patatesin 5 liraya kadar çıkması, domatesin de cep yakması, Özince'nin hesaplarını altüst etti! Türkiye'de en önemli sorunlardan birinin pahalılık olduğunu söyleyen Özince, "Ağzını açan siyasetçi, bankalara laf söylüyor. Bırakın bunları domates, patates kaç para bunlara bakın. Burjuva denen kesimdeyim, benim bile satın alma gücüm azaldı" dedi. Özince, bu açıklamayı yaparken, bankaların vatandaşın belini büktüğünü görmezden geldi. Bu sözleri duyanlar, "Özince her halde bizimle alay ediyor. Bankası, 10 liralık bir havaleden bile, en az 6 lira havale ücreti alıyor. Halkı bu kadar düşünüyorsa, önce kendi bankasından işe başlasın" demekten kendini alamadı.

ERSİN BEY'İN İNCE AYARI
ERSİN Özince'nin 2011 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İş Bankası, vatandaşın cebindeki parayı, ince ince çekiyor. İşlemlerden aldığı komisyon ve ücretlerle karına kar katıyor. İşte o kalemlerden bazıları: Kredi tahsis ücreti (dosya masrafı). Ekspertiz Ücreti. Taşınır ve Taşınmaz Rehin Ücreti. Hesap İşletim Ücreti. Para Çekme Ücreti. Elektronik Fon Transferi Ücreti (EFT). Havale Ücreti. Swift Ücreti. Kredi kartı yıllık Üyelik Ücreti. Ek Kart Yıllık Üyelik Ücreti. Kart Yenileme Ücreti. Nakit Avans Çekim Ücreti. Kiralık Kasa Ücreti. Kampanyalı Ürün ve Hizmetler Ücreti. Fatura Ödeme Ücreti. Arşiv - Araştırma Ücreti. Onaya Bağlı Bildirim Ücreti. Bakiye Sorgulama Ücreti.