Yaşam koçu

Amerikalı gazeteci Christiane Amanpour Gezi eylemlerini provoke etti. Türkiye'yi savaş bölgesi gibi gösterdi. Şimdi de İstanbul'a gelip Koç Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde kendini gösterdi. Gençlere, yaşam dersi verdi: Dünyayı değiştirin!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2015 Güncelleme 23 Haziran 2015, 01:25
Yaşam koçu

İÇİNDEKİLER

Türkiye onu Gezi eylemlerinde tanıdı. CNN International'ın ABD'deki stüdyolarından İstanbul'a bağlandı. Taksim'e konuşlandırdığı muhabirleri üzerinden olayları saniye saniye kışkırttı. Canlı yayınlarda Türkiye'yi savaş bölgesi gibi anlattı. İşte CNN International sunucusu Amerikalı gazeteci Christiane Amanpour, bu kez Koç Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde karşımıza çıktı.

NÜFUS ŞİKAYETİ
Koç Üniversitesi 2014- 2015 akademik eğitim ve öğretim dönemi lisans ve lisansüstü eğitimini başarıyla tamamlayan bin 437 öğrenci törenle diplomalarını aldı. Önce Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi M. Koç, gençlere konuşma yaptı! "Nüfus 80 milyon kişiye doğru gidiyor. Bu bize büyük bir ayak bağı oluyor. 50-60 milyonda kalsaydık çok daha zengin olurdu bu ülke" diyerek
dert yandı. Sonra da kürsiye CNN kanalının Dış Haberler Servisi Şefi ve CNN International sunucusu Amerikalı gazeteci Christiane Amanpour çıktı. Gezi olaylarını kışkırtan Amanpour, yeni mezunlara ne yapmaları gerektiğini anlattı. Christiane Amanpour, nasihatlarını şöyle sıraladı:

'İNSANLIĞI DÜŞÜNÜN'
"Türkiye'de, İstanbul'da olmak, Avrupa ve Orta Doğu'nun, İslamiyet ve Hristiyanlığın, otoriter rejimler ve demokrasinin yan yana geldiği bu noktada olmak muazzam bir şey. Kendinize ve içinde yaşadığınız topluluğa anlam katan bir yol seçin. Dönüştürücü olmayı tercih edin. Her birinizin hayatınızı nasıl yaşayacağınıza, gayelerinize, hayattaki amacınıza ve tutkuyu nerede bulacağınıza karar vermeniz gerekecek. Ve bu kararları verdiğinizde, işte o zaman dünyayı değiştirmeye başlayacaksınız. Bunu yaparken kendi iyiliğinizi düşünün... Ama aynı zamanda dünyamızın iyiliğini, insanlığın ortak iyiliğini de düşünün..."

KRİZTİANE AMANPOUR!
Gezi lobisi, 3 yıl önce Türkiye'yi karıştırmak istemişti. CNN, 4 muhabir ve 9 kişilik ekiple Taksim'e konuşlanmıştı. Amanpour da canlı yayınla İstanbul'a bağlanmış ve Türkiye'yi savaş bölgesi gibi göstermişti. Hatta eylemcileri savunmaya kalkmıştı. Bunun üzerine canlı yayına bağlanan Başbakanlık danışmanı İbrahim Kalın'ın "Bu insanlar arasında Ankara'daki ABD elçiliğini patlatan DHKP-C üyeleri var. Elinde molotof kokteyli olan biri Beyaz Saray'a gitse ne yapardınız?" deyince yayından alınmıştı.