Kitaba sıcak bakmadım

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12 yıllık danışmanı Ahmet Sever'in yazdığı kitapla ilgili ilk kez konuştu: Bu kitaba sıcak bakmadığımı Ahmet Sever'e söyledim....

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Haziran 2015 Güncelleme 18 Haziran 2015, 00:00
Kitaba sıcak bakmadım

İÇİNDEKİLER

* 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başdanışmanı Ahmet Sever'in yeni çıkan kitabı 'Abdullah Gül ile 12 Yıl' ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Gül'ün açıklaması şöyle:

* Daha önceki cumhurbaşkanlarının basın müşavirlerinin görevleri sonrası tecrübeleriyle ilgili kitaplar yazdı. Uzun yıllar danışmanlığımı yapan Ahmet Sever de aynı şekilde kendisinin gözlemlerine tanıklıklarına ve çevresinden edindiği izlenimlere dayanan bir kitap yazmıştır.

* Bu kitabın bazı çevreler tarafından farklı mecralara çekilmeye çalışıldığını üzülerek görmekteyim. Söz konusu kitabın benim tarafımdan yazdırıldığı, dikte ettirildiği, onaylandığı veya aynen görüşlerimi yansıttığı gibi yanlış bir algının kamuoyunda oluşturulması yönünde çaba harcayanlar bulunmaktadır.

* Bu kitabın hazırlığında herhangi bir yönlendirmem veya müdahalem söz konusu olmadığı gibi kitabın yazılmasına sıcak bakmadığımı Ahmet Sever'e aktarmıştım.Kamuoyunun çok iyi bildiği gibi benim inançlarımda ve dünya görüşümde sansüre, baskıya yer yoktur.