AK Parti’siz koalisyon düşünülemez
takvim.com.tr
takvim.com.tr

"AK Parti'siz koalisyon düşünülemez"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin en fazla oyu alarak 258 milletvekili çıkardığını belirterek, "Bu noktada AKP'nin dışarıda olduğu bir koalisyon alternatifi yok" diye konuştu.

Mevlüt Karakaya, MHP'nin ortaya koyduğu önerilerin kabul edilmesi halinde ise koalisyon kurulması önünde engel kalmayacağı sinyalini verdi.
MHP'li Karakaya, BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada olası koalisyon senaryoları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Karakaya, "Seçim sonuçlarını okuduğunuzda 258 milletvekiliyle bu millet AKP'ye oy verdi. Ama iktidarı da elinden aldı. 'Sen artık tek başına gidemezsin' dedi. Bu noktada AKP'nin dışarıda olduğu bir koalisyon alternatifi yok" diye konuştu.
Karakaya, HDP'nin olacağı hiçbir oluşumda yer almayacaklarını belirtirken, AK Parti ile olası bir koalisyon için de kapı araladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon temasları kapsamında MHP'yi ziyaretinde bir talepler listesiyle karşılaşacağını kaydeden Karakaya, bu listede "çözüm sürecinin bitmesi", "17-25 Aralık soruşturmaları" ve "Cumhurbaşkanın anayasal sınırları içinde kalması" önerilerinin yer alacağını belirtti.
Bir koalisyon kurulamamasının AK Parti'nin sorumluluğunda olduğunu söyleyen Karakaya, "Koalisyonu kuramama sebebi söylediğiniz gibi bu makul gerekçeler olursa, AKP gidilecek muhtemel erken seçimde büyük hezimete uğrayabilir. Bunun farkında olacakları için bunun bir orta yolunu bulacaklardır diye düşünüyorum. Bunu yapmak durumundadırlar" diye konuştu. GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN