Kemalistyan

CHP Kemal'e erdi. Önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partinin kurucusu olan Atatürk'ü Paralel Yapı'nın gazetesine şikayet etti. Şimdi de partinin umut bağladığı Kemal Derviş, Atatürk dönemini eleştirdi: Otoriter bir rejim kuruldu. Kürtler'e yanlış yapıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2015 Güncelleme 27 Mayıs 2015, 00:34
Kemalistyan

İÇİNDEKİLER

Ana muhalefet partisi iyice kendinden geçti. CHP, vekillerini tutuklatan Paralel Yapı ile kol kola girdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Paralel Yapı'nın gazetesi Zaman'a röportaj verdi. Partisinin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk'ü adeta kötüledi! AK Parti hükümetini eleştirirken, 1930'lu yıllarda yani Atatürk döneminde Türkiye'nin kötü durumda olduğunu belirtti.

KOALİSYON İSTEĞİ


İşte partideki ikinci Kemal vakasına bir yenisi daha eklendi! Şok hamle bu kez 57. Hükümetin ekonomi bakanı olan Kemal Derviş'ten geldi. Türk siyasi tarihine krizle geçen Derviş, Aydın Doğan'ın kanalı CNN Türk tarafından davet edildi. CHP'nin Atatürk döneminde kurulduğunu söyledi. Ardından şöyle devam etti: "Atatürk'ün partisi, ulus devleti inşa etmiş bir parti. Hatalar oldu, çok otoriter bir rejim kuruldu. Ve en büyük hata Kürtler'e yapıldı." Öte yandan Derviş, koalisyon vurgusu da yaptı. Almanya'da Hristiyan demokratlarla sosyal demokratların yaptığı gibi bir uzlaşmanın Türkiye'de de olabileceğini savundu. "Almanya'yı örnek almamız" lazım dedi.

EKONOMİK KRİZ YOK

Kemal Derviş, hükümetin hizmetlerini de övdü: "İstanbul'a kesinlikle 3. havalimanı gerekli. Ama CHP'de 'köprü olmasın, şu olmasın, bu olmasın...' şeklinde bir tavır var. Ülkede bir ekonomik kriz yok. Olmayacak da."