UYAP operasyonu

81 ilde adli ve idari yargıya bakmakla görevli Ulusal Yargı Ağı (UYAP) personeli mercek altına alındı. Operasyonlar öncesi bilgi sızdırıldığını tespit eden savcılık, köstebeği yakalamak için düğmeye bastı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2015 Güncelleme 01 Mayıs 2015, 02:17
UYAP operasyonu

İÇİNDEKİLER

Gölbaşı paralel yapı iddialarıyla ilgili köstebek soruşturması başlattı. Paralel yapı iddiasıyla yapılan operasyon bilgilerinin önceden sızdırılmasıyla ilgili Ulusal Yargı Ağı'na (UYAP) soruşturma başlatan savcılık, 81 ilde adli ve idari yargıya bakmakla görevli UYAP personelini mercek altına aldı. Soruşturma kapsamında dosyalara ulaşma yetkisi bulunan UYAP görevlilerinin operasyonlar öncesi sisteme giriş-çıkış log kayıtları incelemeye alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü de bünyesindeki bilgilerin sızdırılmasına yönelik operasyonel polisler hakkında inceleme yapıyor.

ŞÜPHELER DOĞRULANDI

Savcılığın, paralel yapı bağlantılı operasyonların önceden sızdırılması, Twitter'da "Fuat Avni" adlı hesaptan paylaşılması üzerine soruşturma başlattığı bildirildi.. İlk incelemede, Sivas'ta usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki "paralel yapı" iddialarıyla ilgili operasyonun bilgisi UYAP'a girilmedi ve savcılık talimatı elden verildi. KPSS soruşturmasının 1. dalgasında da aynı yöntem uygulanınca bu iki operasyonun önceden sızmadığı belirlendi. Bunun üzerine operasyon bilgisinin sızmasında şüpheler UYAP'ta yoğunlaştı ve soruşturma UYAP üzerinden derinleştirildi. UYAP içindeki köstebeğin bulunulması için soruşturma devam ediyor.