Bahar kış oldu

Mart kapıdan baktırdı... Baharın gelmesi beklenirken, kar yağışı yurdu etkisi altına aldı. Eskişehir, Zonguldak, Ankara, Konya, Antalya ve Yozgat'ta yollar kapandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2015 Güncelleme 22 Mart 2015, 00:03
Bahar kış oldu

İÇİNDEKİLER

Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır' sözü bir kez daha gerçek oldu. Bolu Dağı'nda kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. D-100 Karayolu kar ulaşımı aksattı. Kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Konya, Ankara, Aksaray, Afyon, Antalya, Yozgat'ta, yollar yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri, kapanan yolları açmak için gün boyu çalıştı. Eskişehir'de de uzun bir aranın ardından önceki gece başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının eksi 3 dereceye kadar düştüğü kentte ilkbaharı bekleyen vatandaşlar şaşırdı Kütahya'nın Simav ilçesinde çiçek açan meyve ağaçları kar altında kaldı. Badem, şeftali, kızılcık ve kayısı gibi çiçeklerini açan meyve ağaçları beyaz kar örtüsüyle kaplanınca kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

KAR KALINLIĞI 1 METREYİ AŞTI
Kocaeli Kartepe'de kar kalınlığı 80 santimetreye ulaşırken, kentin yüksek kesimleri de beyaz örtüyle kaplandı. Sivas'ta da etkisini gösteren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da etkili olan yağış dolayısıyla kar kalınlığı 1 metre 45 santimetre ölçüldü.

Tarık YILMAZ