Şeker gibi eridi!

Futbol dünyasında 'Asker Bülent' olarak tanınan Bülent Uygun'un kızı Almina Tude kısa sürede kilo vererek hem şeker hastalığını yendi hem de obeziteden kurtuldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mart 2015 Güncelleme 11 Mart 2015, 00:52
Şeker gibi eridi!

İÇİNDEKİLER

12 yaşındayken böbrek ağrısı ve aşırı susama şikayetiyle doktora başvuran Almina Uygun'a 'Tip 2 diyabet' tanısı kondu. 6 yıl bu hastalıkla yaşayan Almina, zaman zaman şeker komasına girdi, aşırı kilo aldı. Kızının yaşadıklarına üzülen eski futbolcu Bülent Uygun, Doç. Dr. Haluk Ünalp'a başvurdu. 'Sadi-s' ameliyatı olan Almina Tude Uygun'un operasyon öncesi 500 civarında olan şekeri, ameliyatın üçüncü gününde normale döndü, bir daha da yükselmedi.

'ZOR GÜNLERİ ATLATTIM'
Ameliyattan önce 90 kilo olan Almina, 6 ayda 25 kilo vererek 65 kiloya düştü. Görenlerin tanıyamadığı genç kız, "Çok küçük yaşlarda hem diyabet, hem de obezite ile tanıştım. Zor günler geçirdim ama artık mutluyum" dedi. Dr. Haluk Ünalp ise 'Sadi-s' operasyonunda midenin küçültüldüğünü, ardından onikiparmak bağırsağının kapatılarak mide çıkışı ile ince bağırsağın daha ileri kısmının birleştirildiğini söyledi.