Ogün'den bugüne!

Dink suikastında adı hep yer aldı. Tetikçi Ogün Samast'ın "Arkamızda Akyürek vardı" ifadesi ise "kara kutu"yu yaktı. Eski Emniyetçi Ramazan Akyürek Ankara'da gözaltına alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2015 Güncelleme 27 Şubat 2015, 02:40
Ogün’den bugüne!

İÇİNDEKİLER

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007 İstanbul Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Tetikçi Ogün Samast, yakayı ele verdi. Ancak dava çok bilinmeyenli bir denklem haline geldi. Yasin Hayal, Erhan Tuncel ve Ogün Samast, Dink cinayetinin failleri olarak hakim karşısına geçti. Ve yıllar sonra savcılığa bir mektup gönderen Samast, "Konuşmak istiyorum" dedi.

İSTANBUL'DAN ÖZEL EKİP GİTİ

Samast geçtiğimiz hafta ifade verdi. "Yasin bana arkamızda polis müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in olduğunu söyledi" dedi. Bu ifadeden sonra dün önemli bir gelişme yaşandı. Dink cinayetinin kara kutusu olarak bilinen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek, Ankara'da gözaltına alındı. Özel ekip, Akyürek'e evinde gözaltı uygulayıp İstanbul'a getirdi. Bu arada Akyürek 5 ay önce de ifade vermiş ancak "Hiçbir şeyi hatırlamadığını" söylemişti.

Yüksel TEMEL