Yaşam mücadelesi

80 yaşındaki Latife Türkeş, 60 yaşındaki engelli kızıyla yaşama tutunmaya çalışıyor. Yıkık dökük evin içinde anne kızın dramı yürekleri yakıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2015 Güncelleme 24 Şubat 2015, 00:02
Yaşam mücadelesi

İÇİNDEKİLER

Ağrı'nın Hamur ilçesindeki anne kızın hayat mücadelesi yürekleri burktu. İlçe merkezinde Kale mahallesinde yaşayan Latife Türkeş (80), engelli kızı Nuran İzci (60) ile çatısının bir bölümü olmayan, kapı ve camları kırık evlerinde 3 ayda bir aldığı yaşlılık maaşı ve komşularının desteğiyle yaşamını sürdürüyor.

YİYECEK SIKINTISI ÇEKİYORUZ
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından aldığı yaşlılık maaşıyla geçimlerini sağladıklarını anlatan Türkeş, komşularının kızı ve kendisine önemli katkıları olduğunu söyledi. Çok küçük yaşta evlendirildiğini ifade eden Türkeş, "Çocuklarımın babası 4 çocuğum olduktan sonra vefat etti. Resmi nikahım yapılmadığından soyadım değişmedi, evlatlarım babalarının soyadı olan İzci'yi aldılar" dedi. Türkeş, şöyle devam etti: "Zor durumdayız. Allah devletimize hiçbir zeval vermesin. Devlet bize yardım yapıyor ama kömürüm yeterli olmuyor. Yiyecek, giyecek sıkıntısı çekiyoruz. Yaşlı anne kız bu evde yaşıyoruz. Camlara soğuk hava girmesin diye naylon vurdum."