Yüreğin varsa çık ortaya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, suikast yazışmalarına sert tepki gösterdi: Biz bu yola kefenimizle çıktık. Bizi buradan caydıramazsın ama sende yürek varsa kod adıyla ortaya çıkma. Delikanlıysan çık ortaya, varsa elindekini ortaya koy...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2015 Güncelleme 22 Şubat 2015, 01:35
Yüreğin varsa çık ortaya

İÇİNDEKİLER

Paralel yapının kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik "suikast" planlarıyla ilgili yazışmaları Malatya'da değerlendiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bilgiler belgeler emniyet ve istihbarat birimlerinde var. Mahkeme talep ettiğinde ne kadar bilgi ve belge varsa gelecektir" dedi. Paralel devlet yapılanmasını hedef alan Erdoğan, "Burada inancımızın ve milletimizin varlığına kastedenlerin emrine girmiş bir ankebut yapıdan söz ediyoruz. Kendilerine bu aziz milleti bırakıp okyanus ötesini, güneydeki sevdikleri ülkeyi dost edinenlerden bahsediyoruz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu mesajları verdi:

KENDİNİ GİZLEME: Yaklaşık bir hafta kadar önce Bursa'da da ailece tehditler aldığımızı söylemiştim. Şimdi dökülmeye başladı. İşte kızımla ilgili, şahsımla ilgili tehditler ortaya çıktı. (Fuat Avni isimli paralel hesabı kastederek) Aylardır ortaya çıkan bir isim var. Ya, delikanlıysan çık ortaya. Gizli olarak niçin kalkıp da bu şekilde bunu yapıyorsun?

KEFENİMİZLE ÇIKTIK: Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Bizi buradan caydıramazlar. Sende yürek varsa, delikanlılık varsa böyle kod adıyla, mod adıyla ortaya çıkma. Sen terör örgütünün mensubusun, bunu biliyoruz. Onun için kod adı kullanıyorsun. Çık nereden konuşacaksan konuş. Varsa elinde bir şey ortaya koy ama bunu yapamadılar bugüne kadar.

BİLGİ VERİYORLAR: Şimdi de tehditler... Tehditleri yaparken bakıyorsunuz anamuhalefet başkanıyla, onun yetkilileriyle özel görüşmeler ve onlara adeta bilgi veriyorlar. "Biz işte böyle böyle benim kızımla ilgili onu öldürmek için görevlendirmeyi yaptık. Amerika'dan birisi gelecek, onunla ilgili adımı atacak." Allah'ın verdiği ömrü kimsenin bir lahza geri, bir lahza ileri almaya yetkisi yok. Şu anda atılan bu adımlarla bizler kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Biz çalışmalarımızı aksatacak değiliz.

BELGELER İLETİLİR: ("Basına yansıyan bilgilerin ötesinde bilgi ve belgeler var mı?" sorusuna) Belgeye yönelik emniyette olanlar var, güvenlik kuruluşlarımızda, istihbarat örgütlerimizde emniyet ve MİT'te öyle sanıyorum ki vardır. Yargı talebini yaptığında ne kadar bilgi belge varsa yargıya gelecektir. Ben de bu işin gerek şahsım gerek ailem olarak takipçisi olacağım.

DÜRÜST DEĞİLLER: Bu işin içersinde siyasetin ayakları olması yeni değil. Bunlar cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, mahalli seçimler döneminde yine yaşandı. O dönem bunu söylediğimizde medya unsurları bunları kale almadı. Ama bunların ucu kendilerine dokunduğunda rahatsız olmaya başladılar. Sonraki süreçte bunlar daha farklı gelişecek. Uzantılar, ismi geçenlerin bir kısmı medya mensubu, bir kısmı siyaset, bir kısmı kendini gizleyen ama daha önce güvenlik teşkilatı içinde bulunanlar. Dürüst olsalar kaçıp gitmezlerdi. Yurt dışına giderek ulusal güvenliğimizi oradan tehdit etme girişimine girdiler. Böyle bir ulusal güvenlik meselesi ulusal mücadeleyi gerektirir.

BAYKAL'A YAPILAN BUYDU: Bana olan şeyler daha sonra başkasına olacaktır. Geçmişte Sayın Baykal'a olan şey budur. Ben defaatle bunlar tarafından olduğunu söylediğimde kaale alınmadı. Bulup çıkarma noktasında bulsam savcılığa teslim ederdim. Ama oradan olduğu noktasındaki kanaatlerim ileri dereceydi.

ŞANTAJ-MONTAJ: Ne yazık ki, ulusal medya işbirliği içinde bulunmuyor. Bu iş onlara vurunca hop oturup hop kalkacaklar. Seslerinin çıkmayışı şantajdandır montajdandır.

VESAYETİN KÜLLERİ SAVRULACAK
'Ey parlamentodakiler niye korkuyorsunuz? Vesayet düzeninin tüm kaleleri ellerinden gidince telaşlandılar. Başkanlık sistemi vesayet düzeninin küllerinin de savrulduğu düzeni başlatacak."

ELİNDE SİLAH OLAN DÜŞÜNSÜN
"Çözüm sürecinde üzerimize düşenleri, bihakkın yerine getirdik, yaptık, yapıyoruz. Herkesin aynı sorumlulukta hareket ettiğini söyleyemem. (silahsızlanma) Onu elinde silah olanlar düşünsün."

Mehmet Ali BERBER