Diaspora kahvesi

Starbucks, Ermeni diasporasına boyun eğdi, kampanyasındaki Türk bayraklarını kaldırdı. Türkiye'deki sivil toplum örgütleri ise ünlü kahve zincirine karşı boykot hareketi başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2015 Güncelleme 22 Şubat 2015, 02:07
Diaspora kahvesi

İÇİNDEKİLER

24 Nisan'da sözde soykırımın 100'üncü yılını anmaya hazırlanan ve ABD Hükümeti'ne baskıda bulunan Ermeni Diasporası, bu kez Starbucks'a taktı. Dünyada var olduğu ülkelerdeki yerel temaları işleyen posterleri kafelerine asan Starbucks'ın Türkiye bayrağı Ermeni Diasporasını harekete geçirdi. Olay, ABD'de en fazla Ermeni nüfusuna sahip eyaleti Kaliforniya'nın Los Angeles kentinde yaşandı.

BİR DE ÖZÜR DİLEDİLER
Türk geleneksel kıyafetlerini Ermenilere ait olduğunu ve posterdeki Türk bayraklarını görmek istemeyen Ermeni Diasporası sosyal medya üzerinden Starbucks'a baskı uyguladı. Ünlü kahve firması ise diasporaya boyun eğdi. Starbucks'ın yetkileri "Bulunduğumuz ülkelerin geleneksel yerlerini tanıtmak için böyle bir kampanya hazırlamıştık. Müşterilerimize verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz" diyerek Türkiye'ye yönelik tanıtımı kaldırma kararı aldı. Starbucks'ın Ermeni Diasporası'na boyun eğmesi üzerine Türkiye'deki sivil toplum örgütleri de boykot kampanyaları başlattı. Kahve zincirine gidilmemesi için başlatılan kampanyaların yanı sıra ABD'deki Türk dernekleri de Ermeni diasporasının yaptığı gibi Starbucks'a sosyal medya üzerinden baskı uygulamaya başladı.