Karmakarışık

İstanbul'da etkili kar yağışı, hava, kara ve deniz ulaşımını felç etti. Uçaklar havada saatlerce tur attı. 400'ün üzerinden sefer iptal edilirken, özel şirketler çalışanları için mesai saatini erkene çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2015 Güncelleme 19 Şubat 2015, 02:27
Karmakarışık

İÇİNDEKİLER

Türkiye, tam bir kar felaketi yaşadı. İstanbul'da önceki gün hava, kara ve denizde ulaşımlar aksadı. Yüzlerce kaza yaşandı. 400'den fazla uçak seferi yapılamadı. Bazıları ise 5 saat havada kaldı. 77 milyon vatandaş, dondurucu soğukların ve beyaz çilenin esiri oldu! Kar yağışı, özellikle İstanbul'u etkiledi. E-5 ve TEM dahil, ana arterlerde trafik kilitlendi. Yüzlerce kaza meydana geldi. İstanbul Valiliği, zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceğini bildirildi Milyonlarca insan, otomobillerini bırakıp toplu taşımayı tercih etti. Tüm ulaşım hizmetlerine yeni seferler eklendi. Ancak, hava trafiği faydası olmadı. 400'ün üzerinde sefer iptal edildi. Beyrut-İstanbul uçağı ise pistten kaydı, çamura saplanınca durabildi. Bazı uçaklar, iniş yapabilmek için saatlerce havalarda bekledi. Yolcular, bu duruma isyan etti, aralarında fenalaşanlar oldu. İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde de okullar tatil edildi. Özel şirketler ise olumsuz hava şartları nedeniyle, çalışanlarını erkenden evlerine yolladı. Beyaz örtü sadece, manzara fotoğrafı çeken turistler ile kartopu oynayan çocukları mutlu etti. Uzmanlar ise haftaya Sibirya soğuklarının gideceğini, Akdeniz sıcaklarının geleceğini söyledi.

BAŞKA KENTLERE YÖNLENDİRİLDİ

Atatürk Havalimanı'nda 1 saatte sadece 4 uçak inebildi. Kar yağışı aralıksız devam ederken İstanbul'un üstünde uçaklar dakikalarca zig zag çizdi. İnişe geçen bazı uçaklar ise pistteki frenleme değerlerinin yetersiz olması sebebiyle pas geçmek zorunda kaldı. Bir çok uçak inişi gerçekleştiremeyip, başka kentlere yönlendirildi.

THY'DEN SEFER İPTALİ AÇIKLAMASI


TOPLANTILAR İPTAL

İstanbul'da
önceki gün başlayan kar yağışı, iş hayatında da etkisini gösterdi. Firmalar, kar yağışının etkili olmasıyla basın toplantılarını birbiri ardına iptal etti. Daha önceden yapılacağı duyurulan tanıtımlar 1 hafta sonrasına ertelendi.

SOĞUK CAN ALDI

Tüm
yurtta etkili olan kar yağışı, beraberinde ölüm getirdi. Kocaeli'de, önceki sabah koyun otlatmaya giden Nurettin Sezgin(69), Tepe Manayır Mevkiinde donmuş olarak bulundu. Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde karda kayarak şarampole devrilen traktörün altında kalan Asım Ünal (55) öldü. Batman'ın Sason ilçesine bağlı Altıdere köyünde doğum sancıları başlayan ikiz bebeklere hamile Semra Babat(30) kurtarıldı. Erzurum'da son 24 saat içerisinde yolu kapanan köy ve mezralardan 73 hasta kar üstü araçlarla kurtarıldı.

İSTANBUL'DA OKULARA 1 GÜNLÜK TATİL DAHA

İstanbul
Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullardaki eğitime verilen arayı bir gün daha uzattı. Kentte okullar bugün de tatil oldu. Bursa, Balıkesir, Bolu, Kocaeli ve Sakarya'da da okullar bugün tatil edildi. Dondurucu soğuklar, etkisini artırdı. Kar kalınlığı Çatalca'da 60, Beşiktaş'ta 15, Maltepe ve Beykoz'da 25 cm'ye kadar yükseldi. İstanbul Valiliği ise zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceğini bildirildi. Milyonlarca insan, otomobillerini bırakıp toplu taşımayı tercih etti. Tüm ulaşım hizmetlerine yeni seferler eklendi. Kış çalışmalarında 4 bin 815 personel bin 28 araç ile gece boyunca görev yaptı. Kar yağışının tipiye dönüşmesi nedeniyle görüş mesafesi azaldı. Sürücüler zor anlar yaşadı.

Soner KOÇER