THY'nin John Coffey'si

52 ülkeden 675 yabancı pilotun çalıştığı THY'nin kadrosundaki iki siyahi kaptan dikkat çekiyor. Surinamlı Remy Antonius John, ünlü Yeşil Yol filminin John Coffey'sine olan benzerliği şaşırtıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2015 Güncelleme 15 Şubat 2015, 00:52
THY’nin John Coffey’si

İÇİNDEKİLER

Kokpitini yabancı pilotlara açan Türk Hava Yolları'nda (THY) 52 ülkeden 675 yabancı pilot çalışıyor. Farklılıkları bir zenginlik gören kurumda ABD, Rusya, Almanya, Japonya, Brezilya ve İtalya gibi birçok ülkeden çok sayıda pilot sefer yapıyor. En ilgi çeken pilotlar ise Güney Amerika ülkesi Surinamlı kaptan pilot Remy Antonius John ile Batı Afrika ülkesi Senegal'den Emmanuel Gnamy. Onlar, THY'de görev yapan ilk siyah yabancı pilotlar. John, Yeşil Yol filmindeki John Coffey karakterini canlandıran ve 54 yaşında kalp krizi sonucu ölen aktör Michael Clarke Dunkan'a benzerliğiyle dikkat çekiyor.

'BENİ TÜRK SANIYORLAR'

Remy Antonius John, bu benzerlikten dolayı mutluluk duyduğunu söylerken, THY'ye son katılan pilotlardan Gnamy ise Katar ve Emirates'e başvurusu kabul edilmesine rağmen Türkiye'yi tercih ettiğini belirtiyor. Yolcuların kendisini gördüğünde çok şaşırdığını anlatan Gnamy, şöyle konuşuyor: "Bazıları siyah tenli olmama rağmen beni Türk sanıyor. Çoğu zaman benimle Türkçe konuşuyorlar. Bu çok hoşuma gidiyor. Aramızda farklılık yaratmıyorlar. Bir uçuşum sırasında Türk kaptanım 'İnsanlar neredensin diye sorduklarında İzmir'in içindenim diyeceksin' demişti. Bundan sonra böyle diyeceğim."

Cevdet ÖZDEMİR