Neden sesiniz çıkmıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meksika'dan Obama'ya seslendi. ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç için, "Neden sesiniz çıkmıyor" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2015 Güncelleme 13 Şubat 2015, 01:43
Neden sesiniz çıkmıyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Küba ziyaretinin ardından Meksika'ya geçti. Buradan Oba'ya sitem etti. Erdoğan ve eşi Emine Hanım'ı Meksika ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile eşi Angelica Rivera törenle karşıladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki tören, milli marşların çalınmasıyla başladı. İki ülke resmi heyetlerinin takdiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşı Nieto ile baş başa bir araya geldi. İki lider, heyetler arası görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha önce 2 kez başbakan olarak buraya gelmiştim, bu üçüncü ziyaretim. 2 ülke ilişkilerini en geniş manada ele alma fırsatı bulduk. Burada 3 anlaşma yaptık. Ortak deklarasyonu imzaladık" dedi.

OBAMA'YA SESLENDİ
Erdoğan, "Karşılıklı vizeleri kaldıralım teklifi yaptık. Bir an önce THY'nin de buraya gelmesi için yetkili arkadaşlarımız çalışmaları yürütecek. 24 -25 Nisan'da Çanakkale'ye davet ettim, kendileri katılamasa da en yüksek düzeyde katılım sağlayacaklarını söylediler" diye konuştu. Erdoğan, Amerika'da katledilen 3 Müslüman genci ile ilgili de Obama'ya seslendi. "Amerika'ya yakın olduğum için buradan belirtmem gerekiyor. 3 Müslüman'ın öldürülmesi noktasında özellikle Başkan Obama, Kerry ve Biden'ın şu ana kadar hiçbir açıklama yapmamış olması manidardır. Bunlar terörist değil, bunlar Suriyeli Müslüman. Sayın Obama'ya 'neredesin Başkan' diyorum. Biden'a 'neredesiniz' diyorum. Siz bu tip olayda sessiz kalırsanız dünya da size sessiz kalacaktır. Dünya 5'ten büyüktür. Ölenlere rahmet diliyorum, öldüreni de lanetliyorum" diyerek sitemlerini bildirdi.

İNSANLIK DIŞI ZAMAN
Bu arada Carolina eyaletinde İslam karşıtı Craig Stephen Hicks tarafından katledilen Deah Shaddy Barakat (23), eşi Yusor Muhammed (21) ve baldızı Razan Muhammed Abu-Salha (19) ile ilgili haberleri, ABD basını görmezden geldi. Fethullah Gülen'in gazetesi Zaman da bunu umursamadı. Zaman ve Hürriyet, ırkçı cinayetlerin "Park kavgası" nedeniyle işlendiğini belirtti.

3 COCUK TUTTU
Erdoğan, Latin Amerika gezisinin ikinci durağı Küba'da halkın arasına girdi. Havana'da yaşayan bir Türk vatandaşı ve Kübalı eşiyle de uzun süre sohbet etti. "Kaç çocuk yapacaksınız?" sorusuna "3 çocuk" cevabını alınca sevindi. Ülkeye uygulanan ABD ambargosunu insani bulmadığını söyledi.