İki yüzlü Bank Asya

TMSF, Paralel Devlet Yapılanması'nın finans kaynağı olan Bank Asya'yı incelemeye aldı. Hesap oyunları bir bir ortaya çıkmaya başladı. TAKVİM'in edindiği bilgilere göre bankada "ikili kayıt" sistemi vardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2015 Güncelleme 10 Şubat 2015, 01:46
İki yüzlü Bank Asya

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen ve örgütünün finans kaynağı olan Bank Asya'da tüm defterler açıldı. Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), müşterileri ve ülke ekonomisini korumak için bankada inceleme başlattı. 185 ortaklı bankanın 122 hissedarının kim olduğu ve bankacılık yapma şartları taşıyıp taşımadıkları mercek altına alındı.

MAKBUZ VAR PARA YOK

TMSF'den 10 müfettiş Bank Asya'daki tüm hesap hareketlerini incelemeye alırken TAKVİM çok önemli bilgilere ulaştı. TAKVİM'in edindiği bilgilere göre Bank Asya, çalıştığı tüm şirketlere ve şahıslara "ikili kayıt" sistemi uygulayıp çifte makbuz kesti. Yani bankaya parayı yatırana 'alındı' makbuzu verildi. Ancak bu para banka sistemine girilmedi. Ayrıca ikili kayıt sistemi için üst düzey yöneticilerin görebildiği, özel şifreli bir işlem ağı kuruldu. Oyun bununla da sınırlı kalmadı. Yetkililer banka kayıtları incelendikçe yeni bulgular ortaya çıktı. Bankadaki çok önemli bilgilerin silindiği anlaşıldı. Bazı çalışanların da soruşturmaya yardım edecekleri öğrenildi. Ayrıca bankadan ABD'deki bazı şirketlere 2.5 milyar dolar para aktarıldığı da iddia edildi. TMSF uzmanları para transferlerini mercek altına aldı.

Mevlüt YÜKSEL