Cumhuriyet'e paralel Can

Can Dündar, Ergenekon, Şike ve Gezi baskınlarını yapan eski emniyetçi Nazmi Ardıç'tan talimat alırken TAKVİM'e yakalandı. 17-25 Aralık darbe girişiminin savcısı olan Celal Kara'yla röportaj yaptı. Ve Gülen'e hizmetinin karşılığını aldı. Cumhuriyet Gazetesi'ne genel yayın yönetmeni olarak atandı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2015 Güncelleme 10 Şubat 2015, 01:50
Cumhuriyet’e paralel Can

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Gazetesi'nde Utku Çakırözer'den boşalan Yayın Yönetmenliği görevine Can Dündar getirildi. Yayın yönetmenliği için Aydın Engin ve Murat Sabuncu gibi gazetecilerin de ismi geçiyordu. Dündar, son dönemde Cumhuriyet'e yazı dizileri hazırlıyor ve gazetede köşe yazıları kaleme alıyordu.

DERİN BULUŞMA
Can Dündar, özellikle Ergenekon, Şike ve Gezi baskınlarını yapan eski emniyetçi Nazmi Ardıç'tan talimat alırken TAKVİM'e yakalanmıştı. Gezicilerin de büyük tepkisini çeken bu buluşmalar ve röportajlar dizisi devam ederek 17-25 Aralık darbe girişiminin baş aktörlerinden olan savcı Celal Kara da Can Dündar'a konuşmuştu. Paralel yapının içinde yer aldıkları iddia edilen polis müdürleri ve savcılar Cumhuriyet'in kapısını aşındırmıştı. Günlerce süren röportajlarda polis müdürleri ve savcılar 17-25 Aralık darbe girişimleriyle ilgili adeta savunma hazırlamışlardı.

CHARLIE HEBDO
Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerinin yayınlanması sonrası gazetede daha da göz önüne çıkan görüş ayrılıkları sonrası Utku Çakırözer'le yollar ayrılmıştı. Çakırözer'in ardından Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu ve Yazıişleri Müdürü Ayşe Yıldırım Başlangıç da istifalarını sunmuştu. Murat Sabuncu ve Aydın Engin'in de isimleri yayın yönetmenliği için geçerken, gazete yönetiminin kararı Can Dündar'dan yana oldu.