Sarıgül'ü kim kurtardı?

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'yü istifaya zorlayan Mustafa Sarıgül, ne hikmetse kurtulmayı başardı. Herkes, "Sarıgül'ü kim kurtardı?" diye sorarken; İnönü'den sürpriz bir çıkış geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2015 Güncelleme 08 Şubat 2015, 01:58
Sarıgül’ü kim kurtardı?

İÇİNDEKİLER

ŞİŞLİ'de kopan kıyamet, yargıda skandala yol açtı! Başkan Hayri İnönü 'tehdit ediliyorum' dedi ama Mustafa Sarıgül her şeye rağmen gizli bir güç tarafından korundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün 'tehdit edildiği' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheliler Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında takipsizlik kararı vermesi herkesi şaşırttı. Karar sonrası Sarıgül'ü kimin kurtardığı merak edilirken; İnönü'den sürpriz açıklama geldi. Selefi Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül'e ilişkin takipsizlik kararına itiraz edeceğini söyleyen İnönü, "Bu kararın yerinde olmadığını düşünüyorum. Ben gerçekleri söyledim, tehdit edildim. Durup dururken neden istifa mektubu verip bu onurlu görevden ayrılmak zorunda hissedeyim?" dedi. Verilen kararın delil yetersizliğine dayandırılmasını da eleştiren Hayri İnönü, şöyle konuştu: "Yeterli delil vardı. Gereken itirazı edeceğim. Gerçeğin ne olduğunu herkes biliyor. Adalet önünde siyaseten kimse ile kötü olmamak adına bildiklerini, duyduklarını söyleyemeyen bir kısım tanığı da ilahi adalete bırakıyorum."

ŞOKE EDEN İFADELER
Soruşturma kapsamında ifade veren 3 tanığın anlattıkları ise şoke etti. Hayri İnönü'nün özel kalem müdürü emekli binbaşı Taner Biçel, başdanışmanı Müzeyyen Küney ve Nazlı İnönü'nün şoförü Hakan Yılmaz'ın ifadeleri kan dondurdu.
TANER BİÇEL: Hayri Bey 4 Kasım 2014 günü Emir Sarıgül'ün sorumluluklarını değiştirdi ve 11-12 müdürü görevden aldı. Başkan Ankara'ya gidince telefonda Mustafa Sarıgül'ün görevden almalar sebebiyle kendisini tehdit ettiğini anlattı. 5 Kasım 2014 günü belediyeye gittiğimde 50 kadar sarı kravatlı kişinin belediyeye geldiğini gördüm. Önlerinde Emir Sarıgül vardı. Oturduğum yerden kalkmadığım için çay bardağını duvara fırlattı. Araya giren şoförüme tokat attı. Meclis üyesi Erkut Usta bana vurdu.
HAKAN YILMAZ:
4 Kasım günü Nazlı hanımı evden alıp okula bıraktım. Morali bozuktu. Mustafa Sarıgül tarafından tehdit edildiğini anlatıyordu. Mustafa Sarıgül mesaj göndermiş, mesajı bana gösterdi. Hatırladığım kadarıyla mesajda, 'Benim çocuklarım rahat uyumadılar, senin çocukların rahat uyusun' yazıyordu. Nazlı hanım eşi tehdit edildiği için evine gitmedi. Kendisini annesinin evine bıraktım. Sarıgül, 'Nazlı hocayı aldıracağım' demiş. Arabadayken ben de Mustafa Sarıgül tarafından birçok kez arandım ama telefonu açmadım.
MÜZEYYEN KÜNEY: Mustafa Sarıgül bey bir gün yemek yerken belediyedeki danışmanlardan Refref Gülsün Malkoç ile ilgili olarak durduk yerde, 'Burası belediye kendisine dikkat etsin, kimse kemiklerini bulamaz sonra' şeklinde sözler söyledi. Yine Mustafa Sarıgül'ün telefonundan bana 'Dünya kaç mucak?'şeklinde bir mesaj geldi. Emir Sarıgül'e sordum, yanlışlıkla atmış olabileceğini söyledi. Hayri İnönü kendisine yönelik tehdit olaylarından birçok kişiye bahsetti, ben şahit olmadım. Bana olayları Hayri bey anlattı.

Dilek YAMAN