Fakir ama gururlu!

Yunanistan, Çipras'la yeni bir rüzgar yakaladı! İngiltere'de borçları için görüşen Maliye Bakanı Varufakis'in rahat tavırları, hayretle karşılandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2015 Güncelleme 04 Şubat 2015, 00:00
Fakir ama gururlu!

İÇİNDEKİLER

Yunanistan Maliye Bakanı Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Avrupa'ya olan borçlarıyla ilgili görüşmelere başladı. Yaklaşık 315 milyar Euro borcu olan Yunanistan'ın yeni başbakanı Çipras, ülkeyi ekonomik darboğazdan çıkarma görevini Maliye Bakanı Yanis Varufakis'e verdi. Göreve gelir gelmez AB ve IMF ile borç pazarlığına oturan Varufakis, sıradışı kişiliğiyle dikkat çekti. İngiltere mevkidaşı George Osborne'la görüşen Varufakis, siyah deri palto, parlak mavi gömlekle salona girdi. Sanki hiç borcu yokmuş gibi, rahat tavırları sergiledi. Osbornel'la, spor kıyafetli olan Varufakis'in mavi gömleğini dikkatle inceledi. Deri paltoyla gelen misafirini takım elbiseyle karşıladı ve diplomatik nezaketinden taviz vermedi.

SANKİ PEŞİN SATAN GİBİ
Osborne koltukta saygılı bir şekilde otururken, mevkidaşı Varufakis bacak bacak üstüne atarak konuşmayı tercih etti. Yunanlı bakanın ayağını İngiliz bakana doğru uzatması da dikkat çekti. Görüşme sonrası konuşan Varufakis, borç affında ısrar etmeyeceklerini açıkladı. Borçların ödenmesinin uzun bir zaman dilimine yayılmasını isteyen Varufakis, uluslararası kreditörlerin elindeki tahvilleri, yeni tahvillerle takas etmeyi önerdi.