AjanSA

19 yıl önce Sabancı Center'da düzenlenen saldırıyla ilgili şok bir bilgiye ulaştı. Buna göre Sakıp Ağa kardeşinin katledildiği suikastı araştırması için emekli bir İngiliz ajanla anlaştı. Ancak kendisine sunulan bilgileri görünce dosyayı kapattı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2015 Güncelleme 02 Şubat 2015, 01:46
AjanSA

İÇİNDEKİLER

Tarihler 9 Ocak 1996'yı gösterdiğinde İstanbul, silah sesleriyle yankılandı. Adres Levent'teki Sabancı Center'ın 25'inci katıydı. Özdemir Sabancı, Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, silahlı saldırıya uğradı. Üç isim hayatını kaybederken tetikçiler terör örgütü DHKP-C üyesi çıktı! Teröristlerin İsmail Akkol, Fehriye Erdal ve Mustafa Duyar olduğu anlaşıldı. Türkiye'yi şoka sokan bu saldırı bilinmeyenleri ile de hafızalara kazındı.

14 AYRI TİM KURDU
Zira Erdal, suikasttan günler öncesinde Sabancı Center'da çaycı olarak işe alınmıştı. Zanlılar olay günü de kimliklerini danışmaya bırakıp 25. kata kadar çıkmıştı. Ve suikastla ilgili bilinmeyenler gün be gün artmıştı. Suikasttan tam 4 ay sonra İstanbul Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu teröristlerin aylarca Sabancı Center'ın yakınındaki bir evde kaldıklarını açıklamıştı. İşte Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, bu sorulara cevap bulmak için düğmeye basmıştı. TAKVİM'in edindiği bilgilere göre Sakıp Ağa, İngiliz Gizli Servisi MI6'ten albay seviyesinde emekli olan bir ajanı Türkiye'ye çağırdı. Ajandan suikastle ilgili araştırma yapmasını istedi. İngiliz ajan da 3'er kişilik 14 ayrı ekip kurdu. Ekip, ABD'den Avrupa'ya, Uzakdoğu'dan Afrika'ya kadar suikastle ilgili çalışma yaptı. Bu sırada Fehriye Erdal'ın Belçika'da saklandığı anlaşıldı. Ajan ve ekibi, Erdal'ı yakalayıp sorguladı. İngiliz ajan elde ettiği bilgileri bir rapor halinde Sakıp Ağa'ya sundu. Ancak Sakıp Ağa, raporu okuduktan sonra dosyayı kapattı. Peki o dosyada neler vardı. İşte bu da Sabancı suikastıyla ilgili bir soru işareti olarak arşive kaldırıldı.

HEDEFTE O DA VARDI
Suikasttan sonra çok önemli bir iddia ortaya atıldı. Buna göre terörist Fehriye Erdal saldırı sırasında ilk önce Sakıp Sabancı'nın odasına doğru yöneldi. Fakat sonra karar değiştirdi. Çünkü Sakıp Sabancı'nın odasında kardeşi Erol Sabancı'yla birlikte 6-7 kişi daha vardı. Fehriye Erdal, Sakıp Ağa'nın odasında çok fazla kişi olması sebebiyle son anda suikastçıları Özdemir Sabancı'nın odasına yönlendirdi. Ardından İsmail Akkol ve Mustafa Duyar'la birlikte korkunç saldırıyı düzenleyip Sabancı Center'ı terk etti.

HALA KAYIPLARDA
Fehriye ERDAL: Terör örgütü DHKP-C üyesi olarak kayıtlara geçti. Suikasttan 5 ay önce Sabancı Center'da çaycı olarak girdi. Cinayet sonrasında önce Yunanistan'a oradan da Belçika'ya kaçırıldı. 1999'da sahte pasaportla yakalandı. 1 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı. 2000'de ev hapsinde tutuldu. 2007'den itibaren sırra kadem bastı. Hala kayıp!

KONUŞACAKKEN ÖLDÜRÜLDÜ
MUSTAFA DUYAR: Suikasttan 11 ay sonra Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği'ne teslim oldu. Kırıkkale Cezaevi'ne konuldu. Sabancı suikastıyla ilgili konuşacağını duyurdu. Ardından Afyon Cezaevi'ne nakledildi. Burada da savcılara dilekçe göndererek "Konuşmak istiyorum" dedi. Ancak 15 Şubat 1999'da Karagümrük çetesinin adamları tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü.

KOMŞU'DA ÇIKTI!
İSMAİL AKKOL: Duyar'la birlikte 1995'te İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda nöbet tutan iki askeri şehit etti. 9 Ocak 1996'da ise Sabancı Suikastı'nda yer aldı. 1997'de gıyabında yargılanmaya başlandı. Yunan polisinin 11 Şubat 2014 tarihinde Atina'daki hücre evine düzenlediği baskın sonucu 4 DHKP-C üyesiyle birlikte yakalandı. Ancak Türkiye'ye iade edilmedi.

MEVLÜT YÜKSEL