Tehditlerden USAndı

Şişli'de savaş kızıştı. Başkan Hayri İnönü 4 gün önce ikinci kez savcıya giderek, kendisini ölümle tehdit eden Mustafa Sarıgül'ün peşinden ABD'ye kadar geldiğini, istifaya zorladığını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2015 Güncelleme 26 Ocak 2015, 01:52
Tehditlerden USAndı

İÇİNDEKİLER

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün, Mustafa Sarıgül tarafından başkanlıktan istifa etmek istemeyince ölümle tehdit edildiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. Hayri İnönü, 4 gün önce savcıya ikinci kez giderek, "Daha önce üzerimde baskı olduğu için açıklamaktan çekindiğim olayları anlatmak istiyorum" dedi. Mustafa Sarıgül'ün Ankara'daki görüşmelerinde, "ABD'de mafya tuttuğunu" söylemesinin ardından çocuklarının hayatından endişe ederek bu ülkeye gittiğini anlatan Hayri İnönü, şu çarpıcı açıklamayı yaptı:

'İKİ İSTİFA DİLEKÇESİ GETİRDİ'
"6 Kasım'da ABD'ye giderek çocuklarımla görüştüm. 8 ya da 9 Kasım 2014 günü Mustafa Sarıgül, cep telefonuma, 'Sana sürprizim var ABD'ye geliyorum' şeklinde bir mesaj gönderdi. Ertesi gün de 'Beş dakikalığına görüşelim' diye bulunduğu oteli de belirtmek suretiyle bir mesaj çekti. 10 Kasım'da saat 07.30'da Detroit'teki MGM Grand Detroit Casino'ya gittim. Oteldeki odasında kendisi ile görüştüm. Neden ABD'ye geldiğini sordum. Beklemeden istifa etmemi, buna göre yeni bir dilekçe yazmamı söyledi. Oğlumun nikahı yapılmadan istifa etmeyeceğimi söyledim. Daha önce Ankara'da hazırladığım iki istifa dilekçesini çıkarıp önüme koydu. Hemen istifa ettiğime dair yeni bir dilekçe yazıp vermemi istedi." Mustafa Sarıgül'ün bu sırada telefonu çaldığını belirten İnönü sözlerini şöyle sürdürdü: "Sarıgül, Meclis Başkanımız Bayram Özata ile konuşurken biraz yanımdan uzaklaştı. Bunu fırsat bilip iki dilekçeyi yan yana koyup cep telefonumla fotoğraflarını çektim. Bu fotoğraf kayıtlıdır ve fotoğrafı size sunuyorum. Sarıgül'e istifa etmeyeceğimi söyledim. Bir şey söylemedi ama sinirlendiği anlaşılıyordu. Eşimin bile Sarıgül'ün peşimden ABD'ye geldiğinden haberi yoktu. Tedirgin olmasınlar diye ailemden bu ziyareti ve görüşmeyi gizledim. O yüzden önceki ifademde bu konuyu anlatmadım. İlk kez şimdi anlatıyorum."

'EMİR'DEN DE ŞİKAYETÇİYİM'
17 Kasım'da Türkiye'ye döndüğünü söyleyen İnönü, şunları kaydetti: "Bu süreçte Emir'in bana doğrudan tehdidi ya da fiili bir hareketi olmadı. Ancak tutum ve davranışları ile beni ve çalışanları baskı altına alıp istifa etmem konusunda babasıyla birlikte hareket etti. Üzerimde baskı oluşturdular. 5 Kasım 2014'te Ankara'dayken Emir Sarıgül beni aradığında tüm gece Ankara'da olduğunu, beni köşkten izlediklerini söylemişti. Her ikisinde de ayrı ayrı şikayetçiyim."

CEP TELEFONU KAYITLARI İSTENSİN
İlk ifadesinin doğru olduğunu söyleyen Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül'ün telefon ve yüz yüze tehditleri nedeniyle baskı altında kalarak istifa dilekçeleri yazmak zorunda kaldığını vurguladı. Hayri İnönü'nün avukatı da, savcılıktan müvekkiline ait cep telefonun 1-30 Kasım 2014 tarihleri arasına ait HTS kayıtlarının istenilmesini talep etti. Bu kayıtlar istenirse müvekkilinin gerek ifadesinde detaylarını açıkladığı Mustafa Sarıgül, gerekse de Emir Sarıgül ile görüşme ve mesajlaşmalarının görüleceğini kaydetti.


Dilek YAMAN