Tarihi ayıp
takvim.com.tr
takvim.com.tr
Kaynak GAZETE

Tarihi ayıp

Tarihi Gregoryan Ermeni Kilisesi, ahır olarak kullanılmaya başladı. Vatandaşlar inek ve atlarını kilisenin içerisine bağladı. Tarihi yapı aynı zamanda uyuşturucu içenlerin ve alkoliklerin mekanı haline geldi

İzmir'in Menemen ilçesindeki iki kiliseden biri olan Gregoryan Ermeni Kilisesi görenlerin içini acıtıyor. 19. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen kilise, bugünlerde ahır olarak kullanılmaya başlandı. Tarihi yapı tinercilerin, alkoliklerin esrar içenlerin mekanı oldu. Vatandaşlardan kimi tarihi değer taşıyan kiliseye atını, ineklerini bağlamaya başladı.
MAHALLELİ ŞİKAYETÇİ
Mahallenin çocuklarından Kaan Arpağ (12), kiliseye alkoliklerin dadandığını belirterek "Buralarda rahat oynayamıyoruz. Burada hep olaylar çıkıyor. Polis devamlı buralarda geziniyor. Geceleri bu civarlar hiç tekin olmuyor" diye gözyaşı döktü. 68 yaşındaki Nurten Yılmaz da burasının tarihi bir kilise olduğunu belirterek "Türkiye'de ne yazık ki tarihi yapılara önem verilmiyor. İnsanların dini ne olursa olsun inanç değerlerine sahip çıkmak gerekiyor. Bunun gibi tarihi yapılar az kaldı. Şimdi bu tarihi bina ahıra döndü. Buraya sahip çıkılmalı" dedi. Öte yandan, Üç yıl önce Menemen Belediyesi'nin İl Özel İdaresi desteğiyle Mermerli mahallesindeki 19. yüzyıl eserlerinden Rum Kilisesi Agios Konstatinos restore edilirken Gregoryan Ermeni Kilisesi'nin de restore edileceği bildirilmiş ancak bir çalışma başlatılmadığı ortaya çıktı.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN