Ayaklı sensor

Bir fabrika işçisinin oğlu, gazetecilerin arasında toplantıya sızdı. Kılıçdaroğlu'na ayakkabısını fırlattı! CHP'ye en son katılan Prof. Mehmet Bekaroğlu ise eylemi herkesten önce fark edip böyle topukladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ocak 2015 Güncelleme 09 Ocak 2015, 14:05
Ayaklı sensor

İÇİNDEKİLER

CHP Lideri Kemal Kılıçdarıoğlu, İstanbul Maslak'ta bir otelde emeklilerin sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin olarak yapılan toplantıya katıldı. Kılıçdaroğlu, kürsüye gelip emeklilerin sorunlarıyla ilgili bir konuşma yaptı. İddiaya göre CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun basınla ilişkilerini yürüten Veli Özdemir'e önceden "Sayın Genel Başkan'la görüşmem gerekiyor" diyen Yunus Emre Sermet (40), toplantının basına açık bölümünde gazetecilerin arasına karışarak salona girdi. Kılıçdaroğlu konuşmasını bitirdiği sırada Kılıçdaroğlu'na doğru, "Sizin siyasetiniz benim babamı yaktı. İşçilerin emekçilerin hakları ödenmiyor. Nerede sosyal devlet. Allah hepinizin belasını versin" diye bağırdıktan sonra ayakkabılarını fırlattı. Ayakkabısı Genel Başkan Yardımcısı Selim Sayek Böke'ye isabet etti. Salon bir anda karıştı.

BEKAROĞLU'NU TUT TUTABİLİRSEN
Tam bu sırada aynı masada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, çantasını ve masadaki evraklarını toplayarak yerinden fırladı. Arkasına bakmadan kaçmaya başladı. Diğer konuşmacılar, ayakkabının Kılıçdaroğlu'na isabet etmemesi için çaba sarf ederken, Bekaroğlu'nun kaçması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bekaroğlu'nun bu tutumu, bir anda en çok konuşulan konu oldu. Bu arada Kılıçdaroğlu'nun korumaları tarafından apar topar gözaltına alınan Sermet'in otele sabahın erken saatlerinde geldiği öğrenildi. Toplantı öncesi Kılıçdaroğlu ile görüşmesine izin verilmeyen protestocunun, babasının hakkını aradığı belirtildi. Babasının, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın kardeşine ait kimya fabrikasında çalıştığını iddia ettiği, iş kazası sonucunda vücudunda yanıklar oluştuğunu ve özlük haklarının verilmediğini öne sürdüğü kaydedildi.



GÖRÜŞMEYİ KABUL ETMEDİ

Bu arada, korumaların gözaltına alırken zor kullandıkları Sermet'in "Nefes alamıyorum" şeklindeki yalvarışı üzerine CHP Genel Başkan Yardımcıları, korumaların yanına gelerek Kılıçdaroğlu'nun "nazik davranın" uyarısını iletti. Protestocu daha sonra korumlar tarafında salondan çıkarıldı. İfadesinin alınması için emniyete götürüldü. Kılıçdaorğlu ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Herhalde ruh sağlığı yerinde olmayan bir arkadaşın tepkisi" dedi. Kılıçdaroğlu programın gerçekleştirildiği salondan ayrılıp CHP heyetiyle dinlenme odasına geçti ve bir süre burada kaldı. Otelden ayrılırken de protestocu ile herhangi bir görüşme gerçekleştirmediğini ifade etti.



YUMRUK YETMİŞTİ
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, geçen yıl 9 Nisan'da da Meclis'te yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan Orhan Övet, eylemi Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan (Erdoğan) ve hükümete aleyhine yaptığı açıklamaların ülke menfaatine ters düştüğünü düşündüğü için gerçekleştirdiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu'na, yine geçen yıl 21 Mart'ta Gaziantep'te ayakkabı fırlatılmıştı. Kılıçdaroğlu, Demokrasi Meydanı'nda belediye başkan adaylarını tanıtan 30 yaşındaki Mehmet Y. sahneye ayakkabılarını fırlattı. İşsiz ve 8 ayrı sabıkası bulanan şüpheliyi şahıs platform önünde duran polisler gözaltına aldı. Kılıçdaroğlu bu olay sonrası yaptığı açıklamada, "Ben beni protesto eden vatandaşıma bile saygı gösterdim. Rize'ye gittim, bir Rizeli kardeşim bana yumurta attı. Polis yakalayıp karakola götürmüş, dava açmışlar. Hakim sordu 'davacı değilim' dedim" demişti.

AYAKKABI GEYİKLERİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir demokratik eylemci tarafından ayakkabı fırlatıldı. Kılıçdaroğlu'nun kıvrak refleksiyle kurtulduğu ve Bekaroğlu'nun kaçtığı ayakkabı, sosyal medyanın gündemine oturdu.
Çantasını alıp kaçan, sonradan olma bir CHP'li
Bunlar bu kadarlık yol arkadaşı, ayakkabıyı gördüğünde kaçıyor...
Ayakkabıya geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz
Ayakkabı bile seni seçmemiş, Bu millet napsın seni n Ayakkabı yaptığı açıklamada : "Üzgünüm tutturamadım" dedi
Ayakkabı firmasından özür dileriz, Böyle boş bir hedef için kullanıldığı için n Ayakkabı isabet etmemiş. Bi anne terlik fırlatsaydı da ben o zaman görseydim K.K'yi
Üzgünüm ayarlayamadım n Kılıçdaroğlu'nu ayakkabıya fırlatmış olmasınlar?
Ayakkabı isabet edecek bir kafa bulamamıştır. n Cumhurbaşkanına hakaret edeni ağırlamıştı.. Bunu ne zaman ağırlayacağını merak ediyorum?
Gandi Kemal, bu işi beceremiyor... Ama yerine gelecek adam gibi adam da yok... n Bence Erdoğan, ayakkabı fırlatan adamı alnından öpmeli...
İfade özgürlüğü kardeşim... Niye kızıyorsunuz ki?

GÖKÇEK'TEN "GEÇMİŞ OLSUN"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek saldırıdan hemen sonra Twitter hesabından Kılıdçaroğlu'na geçmiş olsun dileğinde bulundu: "Kılıçdaroğlu'na ayakkabı fırlatılmış... Geçmiş olsun... Her türlü tartışmaya evet kaba kuvvete hayır..."

BİZİMLE İLGİSİ YOK
CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Kılıçdaroğlu'na ayakkabı fırlatan kişinin toplantı yeri ve saatini nasıl öğrendiğinin araştırılması gerektiğini belirtti. Bu arada adı geçen Çevkim firmasından yapılan açıklamada, "Bu kişinin babasının firmamızla hiçbir ilişkisi yoktur. Farklı bir firmanın elemanı olarak çalışmış ve bir takım mağduriyetlere uğradığını belirterek bizden yardım istemiştir" denildi.