Panik yok

Türk Hava Yolları, kabin memuru adaylarını zorlu bir eğitim sürecinden geçiriyor. Panik, hostes adaylarının en büyük korkusu olurken, eğitimde başarısız olanlar uçuşa çıkamıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ocak 2015 Güncelleme 04 Ocak 2015, 01:19
Panik yok

İÇİNDEKİLER

Son yıllarda yaptığı atılımlarla filosunu büyüten ve dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden biri olmayı başaran Türk Hava Yolları (THY), ihtiyacı olan kabin memurlarını kendisi yetiştiriyor. Adaylar eğitim süresince uçakta yaşayabilecekleri tüm olumsuzlara karşın ise sıkı bir eğitimden geçiriliyor. THY dünya standartlarında yaptığı yeni eğitim binasında kendi kabin memurları dışında birçok yerli ve yabancı havayolu şirketine de hizmet veriyor.

EN ÖNEMLİ MERKEZ OLDU

Florya'daki Uçuş Eğitim Havuzu'nda pilot ve kabin personeli eğitiminde bölgenin en önemli merkezi oldu. Yabancı havayolu şirketlerinin pilotlarına ve hosteslere verilen eğitimle THY, döviz girdisi sağlıyor. Havada en kötü senaryoya göre eğitim alan uçuş ekipleri, uçakta yangın, basınç düşüklüğü ve panik halinde neler yapılacağına dair sürekli uygulama yapıyor. Eğitim sırasında panik gösterenler ise uçuşa çıkarılmıyor. THY'de 2 bin 836 pilot ve 6 bin 695 kabin görevlisi çalışırken filosunda 182 dar gövdeli 40'ı da geniş gövdeli olmak üzere 222 uçak bulunuyor.

HOSTESLER HAVUZDA

Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi'nde kabin ekiplerinin eğitimi en kötü senaryoya göre hazırlanıyor. Uçağın denize inmesi durumunda kabin memurlarının neler yapacağı en ince ayrıntılarına kadar kursiyerlere öğretiliyor. Büyük havuzda hosteslere uçağın denize inmesi canlandırılarak kursiyerlere eğitim veriliyor. Eğitimler hakkında bilgi veren Ufuk Öztürk, "Başarısız olma gibi bir durum söz konusu olabiliyor. Böyle bir durum olduğunda onları uçuşa göndermiyoruz. Aklınıza gelebilecek her türlü senaryoları burada gerçekleştirebiliyoruz" dedi.