Paralel Cumhuriyet

Cumhuriyet yazarı Can Dündar, Gülen'in emniyetçisi Nazmi Ardıç'a akıl verirken yakalandı. Ardıç ise Cumhuriyet'in en önemli isimleri İlhan Selçuk, Mustafa Balbay ve Ahmet Şık'ı hapse gönderen planın tasarlayıcısıydı. TAKVİM'in ortaya çıkardığı bu buluşma cemaat ve ulusal kanat arasındaki işbirliğini bir kez daha kanıtladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2014 Güncelleme 18 Aralık 2014, 12:08
Paralel Cumhuriyet

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen, ABD'nin kanatları altına girdi. Pensilvanya'daki malikanesinden paralel devletini yönetti. 17-25 Aralık darbe girişimi ise Gülen ve örgütünün tüm kumpaslarını gözler önüne serdi. Paralel devletin inanılmaz ilişkileri, darbe için kimlerin dirsek teması yaptığını da ortaya çıkardı. TAKVİM'in dün yayınlanan manşeti ise böyle bir ortaklığı deşifre etti. TAKVİM Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, Cumhuriyet gazetesinin yazarı Can Dündar'ı önceki akşam Beşiktaş'taki The Plaza Otel'de paralel emniyetçi Nazmi Ardıç'la görüntüledi.

ÇAKALLI, TOSUN VE ARDIÇ'IN SIRRI
Bu manzara gündeme bomba gibi düştü. Cumhuriyet okurları Dündar şokunu yaşarken, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski müdürü Ardıç'ın hikayesi, Gülen'e uzandı. TAKVİM'in edindiği bilgilere göre Ardıç, Ergenekon, Şike ve Askeri Casusluk operasyonları olmak üzere çok sayıda baskına imza attı. Aralarında Cumhuriyet yazarlarının da bulunduğu pek çok ismi gözaltına aldırdı. Hatta Gezi Parkı olayları öncesi yapılan operasyonda yine onun adı vardı. İşte Dündar'la aynı masada buluşan paralel emniyetçinin bu talimatları bizzat Pensilvanya'dan aldığı ortaya çıktı. Buna göre Ardıç, 17 Aralık'tan 1 yıl önce Gülen tarafından ABD'ye çağrıldı. Yanında paralel emniyetçiler Mahir Çakallı ile Hamza Tosun da vardı. Ardıç, Çakallı ve Tosun, Pensilvanya'da Gülen'le kafa kafaya verip 17-25 Aralık kumpasını hazırladı. Ve tam 1 yıl sonra da Gülen örgütü düğmeye bastı. Ancak operasyon amacına ulaşamadı. Paralel yapı deşifre olunca Gülen'in polisleri Tufan Ergüder ve Yakub Saygılı cemaat kanallarına çıkıp iftiralar attı. Eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı, geçtiğimiz Eylül ayında emniyetteki "paralel yapı"ya yönelik operasyon kapsamında tutuklandı.

Canlı bomba

OKURLARDAN BÜYÜK TEPKİ...
Tufan Ergüder de geçtiğimiz pazar günü paralel emniyet ve medyaya yönelik son operasyonda gözaltına alındı. İşte bu sırada Ardıç, Pensilvanya'dan bir talimat daha aldı. Ardıç'a TV'ye çıkıp 17 Aralık operasyonuyla ilgili konuşması söylendi. TAKVİM'in edindiği bilgilere göre Ardıç, "nasıl konuşması" gerektiği konusunda Dündar'dan fikir talep etti. Ayrıca bildiklerini Dündar üzerinden servis etmek istedi. Dündar'ın paralelci emniyetçiyle buluşması ise ulusal kanatta büyük tepki topladı. Özellikle Cumhuriyet okurları, Dündar'a sert çıktı. Zira ünlü gazetecenin görüştüğü Ardıç, Ergenekon operasyonlarında ilk sırada yer aldı. Cumhuriyet'in eski imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk'u bir sabah yatağından alıp sorguladı. Yazarı Mustafa Balbay, 4 yıl hapis yattı. Binasına bomba atıldı... Gazetenin yeni yazarı Ahmet Şık ise "İmamın Ordusu" kitabı yüzünden 1 yıl tutuklu kaldı.

POLİSİN KURMAYI
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski müdürü Nazmi Ardıç, paralel emniyetin en önemli isimlerinden biri olarak biliniyor. Zira Ardıç, Gülen tarafından yönetilen polis müdürlerinin kurmay ekiplerinin başında yer alıyor. Ardıç'ın cemaat tarafından özel olarak yetiştirildiği de biliniyor.

TELEKULAK UZMANI
Can Dündar'ın kafa kafaya verdiği Nazmi Ardıç'ın CV'si, CHP'ye de uzandı. TAKVİM'in edindiği bilgilere göre Ardıç İzmir'de görevliyken yolsuzluk iddiasıyla Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nu gözaltına aldı. Başkan 3 ay tutuklu kaldı. Suçsuz olduğu ortaya çıkınca konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıdı. Bunun üzerine AİHM Ardıç yüzünden Türkiye'yi "usulsüz gözaltına almak ve sorgulamaktan" 725 euro sembolük para cezasına çarptırdı. Öte yandan Ardıç, özellikle paralel yapıya karşı olan bütün polisleri illegal bir şekilde dinledi. Ardıç'ın 17 Aralık operasyonundan sonra "Yanlış yaptık. İtirafçı olmak istiyorum" dediği ancak ikili oynadığı öne sürüldü...

ARADIK ULAŞAMADIK
TAKVİM Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, dün Nazmi Ardıç ile buluşan Can Dündar'a ulaşmak istedi. Ancak Yüksel'in tüm aramalarına rağmen Dündar telefonunu açmadı. Bunun üzerine Yüksel, Whatsap üzerinden Can Dündar'ın telefonuna mesaj attı. Kendisiyle konuşmak istediğini belirtti. Ancak ünlü gazeteci, Mevlüt Yüksel'in bu çağrısına da yanı vermedi.

MEVLÜT YÜKSEL