Canlı bomba

Eski imtiyaz sahibi merhum İlhan Selçuk, gözaltına alındı. Yazarı Mustafa Balbay, 4 yıl hapis yattı. Binasına bomba atıldı... İşte Gülen'in manşet lobisinde yer alan Cumhuriyet'in şimdiki yazarı Can Dündar, hocasına hizmette sınır tanımadı. Ergenekon, Şike ve Gezi baskınlarını yapan eski emniyetçi Nazmi Ardıç'tan talimat alırken TAKVİM'e yakalandı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2014 Güncelleme 17 Aralık 2014, 13:44
Canlı bomba

İÇİNDEKİLER

Türkiye vaiz lobisiyle tanıştı. Fethullah Gülen ve çetesinin devlet içinde devlet kurduğu anlaşıldı. Operasyonlar, Paralel Örgüt'ün medyadan emniyete kadar derin bir yapılanmaya gittiğini kanıtladı. Sahte deliller ve kumpaslar ile onlarca kişinin hapis yattığı tek tek ispatlandı. Hocanın, Pensilvanya'daki malikanesinden gazete başlıkları attığı ortaya çıktı. Hatta ulusal basının da bu koroya katıldığı manşetlerle doğrulandı! En büyük şok ise Cumhuriyet gazetesinde yaşandı! Cumhuriyet, Taraf ve Sözcü ile birlikte hocanın manşet lobisinde yer aldı. İşte "Yeni Cumhuriyet"in yazarı Can Dündar tam anlamıyla paralel boyut atladı. Dündar, önceki akşam paralel operasyonları yürüten eski emniyetçi ile aynı masada yakalandı. TAKVİM Haber Müdürü Mevlüt Yüksel kendisine ulaşan bilgi üzerine önceki akşam İstanbul'da, Beşiktaş Balmumcu'da bulunan
The Plaza Otel'ine gitti.

'CAN BEY İÇİM KAN AĞLIYOR'

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski müdürü olan Nazmi Ardıç ile Cumhuriyet gazetesi Yazarı Can Dündar'ı aynı masada görüntüledi. Yüksel'in resimlerini çektiğini gören Ardıç ve Dündar önce şaşkınlıklarını gizleyemedi. İkilinin daha sonra sakin olmaya çalıştıkları gözlendi.

TAKVİM'in edindiği bilgilere göre 18:00'da buluşan Ardıç ve Dündar tam 1.5 saat sohbet etti. Ardıç, Samanyolu Medya Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile eski emniyet müdürleri Mutlu Ekizoğlu ve Tufan Ergüder'in gözaltına alınmaları hakkında Dündar'a bilgi verdi. Hatta Ardıç'ın Dündar'ı bugün Ankara Barosu'nun organize ettiği bir toplantıya davet ettiği öğrenildi.

Ardıç'ın, "Can Bey sizi orada görmek isteriz. İsterseniz biz sizi alır ve ve toplantı sonunda istediğiniz yere bırakabiliriz" dediği duyuldu. Yine Ardıç'ın aynı görüşmede Dündar'a "Can bey içim kan ağlıyor. Bizi lojmandan bile çıkardılar. Ben gözaltına alınan Mutlu Ekizoğlu ile Tufan Ergüder ile çalıştım. Lütfen anlattıkları çekinmeden yazın" dediği de iddia edildi.

CEMAAT DESTEKLİ KEMALİST!

Fetullah Gülen'in Cumhuriyet Vakfı'nı kontrol altına alması sonrasında Cumhuriyet cemaatin resmi gazetesi Zaman ile ortak bir ağız kullanmaya başladı. Bu sırada Milliyet'ten ayrılan Can Dündar da Cumhuriyet'e alındı. Dündar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce cemaatin kendisine servis ettiği kumpas tapelerinı yayınladı. Bu da "Cemaat destekli Kemalist" yorumlarına yol açtı.

ORGANİZE İŞLER

Nazmi
Ardıç, Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın İstanbul'a atanmasından 6 ay önce göreve başladı. Paralel örgüte yönelik operasyonda gözaltına alınan İstanbul Eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu'yla çalıştı. Başta Ergenekon, şike ve askeri casusluk olmak üzere çok sayıda şüpheli baskınlara imza attı. Ardıç, 17-25 Aralık darbe girişiminde rol aldıktan sonra açığa alındı. Gezi Parkı gösterileri öncesi de çok sayıda operasyonda görev almıştı.

GEÇMİŞ OLSUN

Yeni
Cumhuriyet'in Can Dündar'ı vaiz lobisinin güdümüne girdi. Ancak geçmişte yaşananları hiç hesap etmedi. Zira birlikte sohbet ettiği emniyetçi Nazmi Ardıç, Ergenekon operasyonunda Cumhuriyet'in iki önemli ismini de gözaltına almıştı. Onlardan biri merhum İlhan Selçuk'tu. Selçuk, 21 Mart 2008'de sabah 04:30'da Ergenekon kapsamında gözaltına alındı ve iki gün sonra serbest bırakıldı. Dönemin Cumhuriyet yazarlarından Mustafa Balbay da 2009'da tutuklandı ve 4 yıl hapis yattı. Öte yandan 11 Mayıs 2006'da Cumhuriyet gazetesinin İstanbul Şişli'deki binasına bomba atıldı. Ve o saldırıdan yargılanan Bedirhan Şinal geçtiğimiz hafta şu itirafta bulundu: Paralel Örgüt'ün polis çetesi tarafından kullanıldım. Bana el bombasını da onlar verdi.

Mevlüt YÜKSEL