Ölüm davası
takvim.com.tr
takvim.com.tr
Kaynak GAZETE

Ölüm davası

Epilepsi hastası Yiğit Cem hastaneye kaldırıldı. Yiğit'i ünlü nöroloji uzmanı Sabiha Paktuna Keskin tedavi etti. Küçük çocuk taburcu olduktan yarım saat sonra öldü. Adli Tıp Keskin'i kusurlu buldu. 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Pediatrist Prof.Dr. Sabiha Paktuna Keskin'e 3.5 yaşındaki Yiğit Cem Kaba'nın ölümüne sebep olduğu iddiasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede şüpheli doktorun işlettiği klinikte EEG çekilen küçük çocuğun, eve giderken kustuğu, daha sonra yüzünde ve poposunda morarmalar başlaması üzerine hastaneye götürülürken yolda vefat ettiği anlatıldı. Adli Tıp Kurumu raporuna göre küçük çocuğun ölümünden klinik sorumlusu olan ve hasta çocuğa müdahale eden Sabiha Keskin'in 8'de 2 oranında sorumlu olduğu vurgulandı.
KABUL ETMİYORUM
Yiğit Cem Kaba'nın vefatıyla ilgili ünlü çocuk nörolojisi uzmanı Sabiha Paktuna Keskin, daha önce yaptığı açıklamada gerçek ölüm nedeninin Adli Tıp raporundan sonra anlaşılacağını öne sürdü. Başlatılan soruşturma kapsamında doktorun ifadesi alındı. Yiğit Cem Kaba isimli çocuğun 9 Kasım 2013 günü akşam saatlerinde muayene için getirildiğini ifadesinde anlatan Sabiha Paktuna Keskin, "Aile bana genetik nörolojik sorunlar olduğunu söyledi. Çocuğun EEG'sini görmek istedim. Teknisyen Hakan H.'yi çağırdım. EEG belli bir dozda çekilir. "K ....." adlı ilaç, EEG çekiminde kullanılan bir ilaçtır ve vermeden önce bir ön tetkike gerek yoktur" dedi. Sonuçların iki saat sonra eline ulaştığını anlatan Keskin, "EEG sonuçlarında herhangi bir olumsuz sonuç yoktu. EEG'sinin çekilmesi ile klinikten ayrılması arasında en az yarım saat süre geçti. Dolayısıyla bu çocuk yarım saat izlendi. Hiçbir suçlamayı kabul etmem" dedi. EEG teknisyeni Hakan H.'de, "EEG çekildi ve sonuçları doktora gösterdim. Her şey normal olduğu için çocuğu ailesine teslim ettim" şeklinde konuştu. Ancak, Prof.Dr. Keskin'in daha önce açıkladığı Adli Tıp raporu, 23 Temmuz 2014 günü hazırlandı. Rapora göre, çocuğun ölümünün doktorun verdiği ilaç kullanımına bağlı gelişen komplikasyonlar sonucu meydana gelmiş olduğu belirtildi. 11 sayfalık kurul raporunda, "EEG çekimi sırasında kullanılan ilacın dozu ve uygulama şekli, tıp kurallarına uygundur. K...ilacının son dozu uygulandıktan yarım saat sonra taburcu edilmiş olması tıp kurallarına uygun değildir. Doktor 8'de 2 oranında kusurludur" denildi. Teknisyene ise doktorun dediklerini yaptığı için suç bulunmadı.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN