Canım ciğerim

Gürcistanlı Şorenna, kızının karaciğerinin iflas ettiğini öğrendi. Hiç düşünmeden ciğerinden bir parça verdi. Ancak talihsiz yavrunun böbrekleri de tükendi. Anne biricik kuzusuna ikinci kez hayat verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2014 Güncelleme 01 Kasım 2014, 00:00
Canım ciğerim

İÇİNDEKİLER

Ana yüreği bir kez daha yavrusuna dayanamadı.... Gürcistan'ın Tiflis kentinde yaşayan Şorenna ve David Mkhatvrişvili birbirlerine ilk görüşte aşık oldu. İkili bu mutlu beraberliği evlilikle taçlandırdı. Çiftin 2 yıl önce ise bir kız çocuğu dünyaya geldi. İlk gözağrılarına Sofia adını verdiler... Ancak minik kıza henüz 3 aylıkken karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Acı haberle yıkılan aile hastane hastaneye gezmeye başladı. Sofia Tiflis'te uzun süre tedavi gördü. Fakat küçük kızın hastalığı 2012'de iyice ilerleyince, nakilden başka şansı kalmadı. Gürcistan'da nakil yapılamadığı için araştırma yapan çift İzmir'e geldi. Burada özel bir hastanede anne Şorenna'dan alınan karaciğer, başarılı bir ameliyatla Sofia'ya nakledildi. Sağlıklarına kavuşan anne-kız da ülkelerine geri döndü.

CANINDAN CAN VERDİ
Ancak kısa süre sonra Sofia'da bu kez böbrek yetmezliği gelişmeye başladı. Tek çare organ nakliydi. Aile yine soluğu İzmir'de aldı. Tetkiklerde nakil için bir sorun yoktu. Şorenna Mkhatvrişvili, kızına bu kez de böbreklerinden birini vermek için gönüllü oldu. Genç kadından alınan böbrek başarılı bir operasyonla kızına nakledildi. Anne minik yavrusuna ikinci kez canından can verdi. Ev hanımı anne Şorenna, kızının sağlıklı olarak yaşaması için elinden geleni yapacağını, gerekirse canını bile verebileceğini söyledi.