Halt TV

Halk TV, Gezi olaylarında halkı kışkırttı Eylemcileri yere göğe sığdıramadı 'Öğrenci İşleri' programında ise CHP'yi eleştiren Gezici gençlere alt yazılarla hakaretler yağdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2014 Güncelleme 27 Ekim 2014, 01:23
Halt TV

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kanalı Halk TV, övgüler yağdırdığı Gezici gençleri "cahillikle" suçladı. Halk TV, Gezi olayları sırasında kışkırtıcı yayınlar yaptı. Gezici gençleri ekrana taşıyarak, onların ekmeğini yedi! Demokrasi, hak ve adalet çığırtkanlığı yapan kanal, paralel örgüte ise söz söyletmedi.

'ATMAK SERBEST'
Hal böyle olunca cemaat ile ulusalcı medya arasındaki mesafe hızla kısaldı ve Zaman gazetesi Halk TV'ye reklam bile vermeye başladı. Ancak CHP'nin sözcülüğünü yapan kanalın maskesi düştü. Halk TV, Gezici gençler CHP'yi eleştirince gerçek yüzünü gösterdi. Üniversitelilerle yapılan "Öğrenci İşleri" programına, 4 üniversiteli ile birlikte CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay konuk oldu. Programda konuşan gençler CHP'yi eleştirdi. Üniversitelilerin konuştuğu sırada, "Kendine münhasır sol örgüt dergilerinden beslenen gençler araştırmadan konuşuyor", "Atıp tutmak sadece bu ekranda serbest", "Gençler de bilmeden CHP'ye karşı", "Bilgi sahibi olmadan konuşuyorlar" ve "Türkiye'nin 'okuyan gençliği' biraz daha okumalı mı?" gibi hakaret dolu alt yazılar geçildi.

KANALDAN SES YOK
Halk TV'in Gezici üniversitelere "cahil" muamelesi yapması üzerine Öğrenci Kolektifleri üyesi Ömür Çağdaş Ersoy programdan ayrıldı. Vatandaşlar ise rezalete tepki gösterdi. Halk TV, öğrencilere yönelik hakaretlere ilişkin herhangi bir açıklama yapma gereği duymadı. Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) ise CHP'nin kanalına ders niteliğinde cevap verdi: "Halk TV bugün biraz olsun saygınlığa sahipse bunu "cahil" gençlere borçlu olduğunun farkına varmalıdır. Geziye katılan gençleri cahillikle itham etmek açıkça cehalettir."

Sensin Cahil!
Halk TV'nin gençlere cahil maumelesi yapması, sosyal medyada gündem oldu:
Naklen rezalet...
CHP kafası işte...
Cehalet yayında!
Gençler değil, Halk TV cahilin önde gideni.
CHP'nin kanalı Gezizekalıları bombaladı.
Halk TV zihniyeti, kafası harika ya, karşındakini eleştirince oturup göbek kaşısınlar, seni eleştirince gençler cahil olsun.
Asıl sensin cahil olan!
Bizim sayemizde adam oldu Halk Tv!